Yunus Bıçaklı’dan Sitem

Vücut Geliştirmede elde ettiği dereceler ve yetiştirdiği sporcularla gururumuz olan Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Isparta İl Temsilcisi Yunus Bıçaklı, kent büyüklerine sitem etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2013 11:54
Yunus Bıçaklı’dan Sitem

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Isparta İl Temsilcisi Yunus Bıçaklı, sporcu olarak artık yarışmak istemediğini söyledi. Bıçaklı, “Isparta’mızı ve ülkemizi dünyaya temsil etme düşüncelerimi ve programlarımı noktalamış bulunmaktayım” dedi. Bıçaklı, başta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın olmak üzere işadamlarına, milletvekillerine ve kent büyüklerine sitem etti. Bıçaklı, Belediye Başkanı Günaydın’ın seçim zamanında spora destek olacağı yönünde kendisinin evinde bir takım sözler verdiğini hatırlatarak, “Bırakın destek vermeyi, randevu dahi alamadık” dedi.

Vücut Geliştirmede Türkiye altıncısı, birincisi çıkaran ve kendisi de ikincilik ve dördüncülük elde eden Bıçaklı, ilgisizlikle ilgili bir açıklama yaptı. Bıçaklı’nın açıklamasını aynen yayınlıyoruz; “2013 Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası Türkiye milli takim seçmelerine 8 aydır hazırlanmaktayım. Bir ay kala artik tükenen maddi durumlarımdan dolayı bir ay kala yarışmaya katılamıyorum. Teşekkürler Isparta’nın büyükleri. İşadamları, Milletvekilleri, hepinize çok teşekkür ediyorum. Oy zamanı spora ve sporcuya ful destek olacağı sözünü bizzat benim evimde secim çalışmaları sırasında veren Belediye Başkanı sayın Yusuf Ziya Günaydın sesimi duyar mısınız duymaz mısınız bilmem ama. Siz başkan seçildikten sonra size 50 yaşından sonra Türkiye altıncısı başarısıyla bir sporcu getirdim. Ispartanin ilk vücutçusu dedim. 50 yaşında dedim örnek dedim. Kimse ilgilenmedi. 6 ay sonra bayanlar kategorisinde 1 Türkiye şampiyonu getirdim. Diğeri 50 yaşından sonra Türkiye altıncısı oldu onu beğenmediniz. Bari bu kızımızı onure edin dedim. 2 kez belediye binasında gerekli makamlara başvuruda bulundum. Bırakın onure edilmeyi sahsınızdan randevu dahi alamadık.

Ve kendim 2012’de Avrupa vücut geliştirme seçmeleri ve Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi olarak milli takıma seçilen ilk vücut geliştirme sporcusu olarak tarihe geçtim. Resmi kayıtları mevcuttur. Fakat yine siz değerli büyüklerimizin spora olan destekleri, pardon spora olmayan destekleri ile Avrupa şampiyonasına katılamadım. Türkiye ikinciliği derecemin ardından sadece IYAŞ Yönetim Kurulu ve Başkan Bahattin Şenol dışında bir tane büyüklerimizden tebrik eden olmadı. 2013 Avrupa şampiyonası Türkiye milli takim seçmelerine ise Isparta’da spora tek destek veren IYAS sponsorluğumu üstlendi. Koca Isparta’dan başka destek olan olmadı. Ta Adana’dan bir besin takviyeleri şirketi olan provitamin Adana firması besin takviyelerime sponsor oldu. Isparta’da ise desteği geçtik köstek olanlara da alıştık. Köstek bari olmayın.

Bu iki sponsorlarım eşliğinde 2013 Avrupa Atletik Fizik Şampiyonasına hazırlandım ve ilk defa düzenlenen bu yarışmada tam 34 rakip içinde Türkiye 4’üncüsü olmayı başardım. Isparta’ya döndüğümüzde ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Fatma Uçarlar haricinde başka hiçbir resmi makamdan bırakın onure edilmeyi tebrik dahi edilmedik. Sağ olsun büyüklerimiz..

Bizim sporumuz çok pahalı bir spor . 2012 ve 2013 yıllarındaki hazırlandığım 3 yarışmada sponsorlarıma rağmen toplamda 32 bin TL para harcadım. Tek tek hesabini çıkarabilirim. Ama artik sahsımda da maddi imkanlarım tükendi. Bu dakikadan sonra artık tekrar yarışmak Isparta’mızı ve ülkemizi dünyaya temsil etme düşüncelerimi ve programlarımı noktalamış bulunmaktayım.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Spor