Yunus Özler Yazdı: Deplasman Fobisi Yıkılıyor Mu?

ISPARTA Gazetesi Spor Müdürü Yunus Özler Yazdı: Deplasman Fobisi Yıkılıyor Mu?

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2012 12:44
Yunus Özler Yazdı: Deplasman Fobisi Yıkılıyor Mu?

İlimizin profesyonel liglerdeki tek temsilcisi Emrespor, önceki gün deplasmanda karşılaştığı Oyak Renault takımını 1 – 0 mağlup ederek ligdeki ilk deplasman galibiyetini aldı. İnşaallah, bu maçla deplasman fobisini yıkan Kırmızı – Beyazlıların deplasman galibiyetleri bundan sonraki maçlarda da devam eder.

Temsilcimiz bu galibiyetle 10 puanla gittiği deplasmanda puanını 13’e yükselterek hem averajla da olsa rakibinin üzerine çıktı, hem iki sıra birden yükseldi. Gruba baktığımızda gruptaki takımların çok zayıf olduğunu görüyoruz. Biraz onlardan daha iyi olabilsek şampiyon olmamız içten bile olmayacak.

Ancak, ben burada bazı tespitler yapmak istiyorum. Birincisi, ligde şuana kadar vasat bir grafik çizdik. Kendi evinde galip gelen veya berabere kalan, deplasmanda ise mağlup olan bir takım hüviyeti. Zaten, Pazar günkü deplasman galibiyeti de takımın üçüncü galibiyetiydi. Ama bu galibiyet deplasmanda alınmasından dolayı çok önemli bir galibiyetti. Onun dışında ligden düşmesine kesin gözüyle bakılan Diyarbakır ve Mardin galibiyetleri.

Emrespor’u iki hafta önce burada oynanan ve 0 – 0 berabere sona eren Keçiörengücü maçında o maça kadar vasatın üzerine çıkamayan takımın sezon en iyi futbolunu oynadığını gördüm. Bu beni hem mutlu etti, hem ilerisi için umutlandırdı. Maçın golsüz berabere bitmesi ve altın değerinde iki puan kaybetmemize rağmen ortaya konulan futbol gerçekten iyiydi. Hatta bu maç 45+1’de kale çizgisinden çıkarılan top olmasaydı galibiyetle bile tamamlanabilirdi. Keçiörengücülü futbolcunun Emresporun aşırtma şutunu ayağını boyunun hizasına kadar kaldırarak nasıl çıkardı halâ şaşıyorum.
Oyak Renault maçını galibiyetle kapatıp deplasmandan üç puanla dönmek futbolculara, teknik heyete ve taraftarlara özgüven sağladığını düşünüyorum. İnşaallah bundan sonra takım gerek kendi sahasında gerek deplasmanda galip gelmeye devam eder. Bu noktada özellikle bu hafta sonu yine deplasmanda oynanacak olan Yimpaş Yozgatspor maçı çok önemli. Bu maçın da galibiyetle kapatılması halinde Emrespor gelecek maçlara güçlenerek çıkacaktır.

Takımın, gruptaki durumuna baktığımızda şuana kadar oynadığı 10 karşılaşmada 9 gol yiyip 11 gol attığını görüyoruz. Takımın az gol yemesi sevindirici bir durum ancak, çok gol atan bir takım olduğu da söylenemez. Zira, Kırmızı – Siyahlı takımın en farklı galibiyeti 3 – 0’lık skorla, grupta herkesin 6 – 0, 7 – 0 mağlup ettiği Mardinspor galibiyeti.

Takımda büyük bir gol ve golcü sıkıntısı olduğu bariz bir şekilde görülmektedir. Bir de, geçen haftalardaki yazımda da belirttiğim gibi ‘Şut’ çekme olayı. Keçiörengücü maçında da takımın kaleye bir türlü şut çekmediğini gördüm. Maç boyunca kaleye çekilen 3 şutun üçünü de ‘Gol Makinesi’ diye takıma alınan ancak rakip ceza sahasında ağır kalan Mustafa’dan geldi. O maçta etkili futbolu güzel şutlarla süsleyebilseydik bu şutların da mutlaka bir veya ikisi golle sonuçlanır ve sahadan da galip ayrılabilirdik.

Sonuç olarak; Emrespor, geçen haftayı deplasmanda oynadığı Oyak Renault maçında Emrah Sansar’ın 70 dakikada attığı golle 1 – 0 galip gelerek 3 puanla kapattı. Bu galibiyetten dolayı futbolcusundan teknik heyetine ve yöneticisine kadar herkesi kutluyorum. Takım bu hafta sonu yine deplasmana gidecek. Tüm temennimiz Yimpaş Yozgatspor’u da deplasmanda yenerek Isparta’ya üç puanla dönmesi ve çıkışını sürdürmesidir. Böylece, galibiyetler adına güzel bir seri de yakalamış olacaktır. Belki şuanda lider ile arasında 13 puan gibi büyük bir puan farkı var. Üç puanlı sistemde bu farkın kapanmayacak bir fark olduğunu sanmıyorum. Lider olarak 2. Lige direkt de çıkabiliriz, ilk 5 içinde yer alarak 2. Lig için play – off da oynayabiliriz. Takımımıza bu haftaki başarısının devamını diliyorum.
Saygılarımla…

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum