Yurdumuza Alçakları Uğratmayacağız!

Yurdumuza Alçakları Uğratmayacağız!

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2021 17:21
Yurdumuza Alçakları Uğratmayacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Musa Korkmaz, İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 100’ncü yılı sebebiyle yayınladığı mesajında “Emperyalistlerle işbirliği yapanlara inat, yurdumuza alçakları uğratmayacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Musa Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada; “Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, partimizin 4. Büyük kurultayında Türkiye cumhuriyeti kurulmadan önceki ahvali şöyle dile getirmiştir; “Uçurum kenarında yıkık bir ülke… Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmalar… Yıllarca süren savaş…” Bu ahval içerisinde kurtuluş ve kuruluş mücadelesi veren milletimizin mücadelesini kaleme alan Mehmet Akif Ersoy İstiklal marşımızı yazmış ve 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisimizce Milli marşımız olarak kabul edilmiştir.

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı yazdıktan sonra şu sözü söylemiştir; “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!”Cumhuriyet Halk Partisinin gençleri olarak; Yurdumuzun üstünde ocaklar tütmeye, şanlı al sancağımız dalgalanmaya devam ettikçe memleketimizin uçurumun kenarına gitmesine engel olacağız!Vatanımızı, topraklarımızı parselleyenlere inat bastığımız her toprağı tanıyıp, altında yatan binlerce kefensiz kahramanımızın emanetine sahip çıkacağız.Emperyalistlerle işbirliği yapanlara inat, yurdumuza alçakları uğratmayacağız! Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızı kaleme aldığı ruh ve kararlılık ile Atamızın iki büyük mirasından biri olan Türkiye Cumhuriyeti uğruna canımızı feda edeceğimizi bildiririz. İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılı kutlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.