Zam gelecek mi?

Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, akaryakıt zamlarına direndiklerini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2012 20:25
Zam gelecek mi?

Akaryakıta arka arkaya gelen zamlar Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin belini bükse de, yönetim müşterilerini mevcut fiyattan taşımak için direnç gösteriyor. Başkan Mehmet Yavuz, ‘Zamlar ağır yük getiriyor. Direnebildiğimiz kadar direneceğiz’ dediIsparta’da günde 35 bin kişiye toplu taşıma hizmeti sunan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetimi, akaryakıta arka arkaya gelen zamlardan oldukça dertli. Yönetime zaman zaman üyelerden taşıma ücretlerine zam talebi gelse de, yönetim direnç gösteriyor.

Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, akaryakıta sürekli gelen zamlardan etkilendiklerini söyledi. Bugün mazotun litresinin 4 TL 30 kuruş olduğunu kaydeden Yavuz, “ Aslında zam talebimiz var ama bir taraftan da direnç gösteriyoruz. Nereye kadar dayanabilirsek dayanacağız. Kooperatifimizin aylık yakıt tüketim bedeli 900 bin TL oldu. 4 ay önce 101 bin TL olan tankeri bugün 124 bin 300 liraya alır olduk. Ayda 8 tanker mazot geliyor. Bir yandan zamma direnç gösterirken diğer yandan hizmet kalitemizi artırmaya çalışıyoruz. Öncelikle üzerimize düşeni yapacağız. Zam isteğimizi daha sonra Başkanımızın talebine bırakacağız” dedi.

DİJİTAL TABELALAR
Toplu taşıma hizmetinde kullanılan 86 halk otobüsünden 60’ında dijital tabela sistemine geçildiğini belirten Yavuz, kasım ayı sonunda tüm otobüslerde dijital tabela olacağını aktardı. Yavuz, bu sayede büyük puntoyla yazılmış dijital yazı sayesinde hangi otobüsün geldiğinin özellikle yaşlılar tarafından daha iyi seçileceğini kaydederek, bu uygulamayla ilgili olumlu talepleri almaya başladıklarını söyledi. Yılbaşından hemen sonra 2012 model düşük tabanlı otobüslerden 20’sinin daha hizmete sokulacağını ileten Yavuz, böylece 36 yeni aracın 2013 tarihi itibariyle yenilenmiş olacağını ifade etti. İkinci etapta akıllı durak ve bilgi ekranı sisteminin de devreye gireceğini aktaran Yavuz, “Yeni yılda otobüslerimize konulacak bilgi ekranlarında Isparta haberleri, belediyemizin çalışmaları, hava durumu gibi bilgiler dönüşümlü olarak yayınlanacak. Akıllı duraklar sayesinde de belirli noktalara ulaşmadan en yıkın durak anons edilecek. Böylece müşterileri hangi durakta olduklarını anlayabilecekler’ diye konuştu. Otobüs şoförlerinin tek tip kıyafet uygulamasının süreceğini kaydeden Yavuz, ‘Şoförlerimiz kılık kıyafetlerine dikkat edecek. Kışlık kıyafet seçimini yaptık. Her şoför beyaz gömlek giyecek kırmızı veya lacivert kravat takacak. Takım elbise giyecek” bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum