1 Yıl Sonra Yargı Karşısında

Öğrencisini hamile bıraktığı ve daha sonrada kürtaj yaptırdığı gerekçesi ile tutuklu bulunan Ahmet Hüsrev A. Olaydan 1 yıl sonra ilk kez hakim önüne çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2013 09:59
1 Yıl Sonra Yargı Karşısında

Şarkikaraağaç Anadolu Öğretmen Lisesi’nde geçtiğimiz yıl E.Y isimli öğrencisi ile ilişkiye girdiği ve hamile kalması üzerine Isparta’da T.Ç isimli bir doktora götürerek kürtaj yaptırdığı iddiası ile tutuklanan okul müdürü Ahmet Hüsrev A. İlk kez hakim önüne çıktı.

Mağdure E.Y ve ailesinin katılmadığı duruşmaya avukatları katılırken tutuklu sanık ile avukatı ve tanıklar katıldı. Sanığın sadece kardeşi katılırken eşi gelmedi. Duruşmada oldukça sakin görünen sanık, üzerine atılan suçu kabul etmedi.

Olayın ortaya çıkmasınısağlayan Okulun Müdür Yardımcıları, pansiyondan sorumlu belletici ve İlçe Milli Eğitim Müdürü de tanık olarak duruşmada dinlenildi. Ağır Ceza Heyetisanığın kimlik tespitini yaptıktan sonra sanığa iddianameyi okudu. Küçük yaştaki mağdure ile cinsel ilişkiye girme suçundan yargılanan sanık Hüsrev A. Suçlamaları kabul etmedi ve öğrencisi E.Y’ye yardım etmek istediğini ve iftira atıldığını belirtti.

ÖĞRENCİNİN OKULA GELMEMESİNDEN ŞÜPHELENDİM
Mahkemede tanık olarak dinlenilen müdür yardımcısı Yahya Hakan Çelik, olayın ortaya çıkmasını mahkeme heyetine şu sözlerle anlattı: “2 Mart 2012 Cuma günü yoklama fişlerini kontrol ederken öğrencilerden E.Y’nin yok yazıldığını görünce merak edip araştırdım.

Pansiyondan sorumlu olan Asiye hanıma nerede olduğunu sordum. Rahatsızlığısebebi ile Müdür bey ile beraber Isparta’ya hastaneye gittiğini akşamda bir akrabasında kalacağını ve ertesi gün döneceğinisöyledi. Ben bunun üzerine söz konusu hastaneyi aradım ve sordum. Bana telefonda hastanın giriş-çıkış yaptığını tedavi olmadığınısöylediler.

Aradan 2 gün sonra Pazartesi günü Müdür bey benisatranç turnuvasına katılacak öğrencilerle gitmek üzere Isparta’ya görevlendirdi. Öğle saatlerinde ancak ulaşmıştık ve bir fırsatını bulup hastaneye uğradım kayıtları incelettim. Öğrencimizin hastaneye geldiği ancak bir işlem yapılmadan geri döndüğü söylendi.

Okula döndükten sonra Müdür Yardımcılarından Havvana Aslan, Rehber öğretmen Memiş Doğan Eryılmaz ile birlikte kız öğrenciyi çağırarak neden Isparta’ya gittiğinisorduk. Kendisi bize bir dershane ile yurdun arasındaki bölgede tecavüze uğradığını, hamile kalması üzerine Müdür beyden yardım istediğinisöyledi. Bahsettiği bölge bu tür şeylerin olması imkansız bir yer olunca inanmadık. Konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürümüze intikal ettirdik ve okula gelmesinin iyi olacağınısöyledik. Öğrenci ile müdür beyde konuştu. Bizim odadan çıkmamız halinde herşeyi Milli Eğitim Müdürüne anlatacağını söyledi.

Sonra Müdür bey bizi çağırdı ve kız öğrenciye herşeyi baştan anlatmasını tutanak altına alacağımızısöyledi. Kız öğrencimiz E.Y’de okul müdürünün Eylül, Ekim aylarında kendisine gelerek ‘-Senin üniversite sınavlarında başarılı olman için Hafıza Geliştirme Programı alman lazım. Böyle biri ile tanıştıracağım diyerek msn adresi verdiğini ve kendi odasının anahtarını vererek laptop ile internete girmesinisağladığını, msn de konuştuğu kişinin Müdür ile yakın olmasının enerji vereceğinisöylediği böylelikle aralarında yakınlaşma sağlanacağınısöylediğini anlattı. Hamile kaldığını anlaması üzerine yine msn’de konuştuğu kişiye durumdan söz edince o kimsenin ‘Müdür beye söyle çekinme’ dediği bunun üzerine Müdür ile anlaşarak Isparta’ya gittiklerini söyledi.

Özel Hastaneye gittikleri ve kürtaj yaptırmak istediklerini ancak böyle bir şey olması halinde resmi kayıtlara geçeceğini öğrendiklerinde vazgeçerek T.Ç isimli doktora gittikleri kendisine ilaç verildiğinisöyledi. İkişer saat ara ile alınacak ilaçla düşük yaptırılmak istendi ve Müdür Hüsrev A. İle o gece aynı dada bir otelde kaldıklarını anlattı. Düşük olmayınca da ertesi gün kürtajın gerçekleştiğini belirtti.

MSN’DE KONUŞTUĞU KİŞİNİN MÜDÜR OLDUĞUNU SONRADAN ÖĞRENMİŞ
Mahkeme heyeti tanıklara öğrencinin msn de konuştuğu kişinin müdür H.A olup-olmadığını ne zaman öğrendiği yönünde bilgi verip-vermediğini sordu. Tanıklar öğrencinin hamile olduğunu anladığı zamana kadar konuştuğu kişinin müdür olduğunu bilmediğini ancak sonradan şüphelenmeye başladığını ve son olarak hastaneye gittiklerisırada öğrendiğini kendilerine anlattığınısöylediler.

O LAPTOP BANA AİT DEĞİL
Tanıkların dinlenilmesinin ardından sanık H.A’ya tanık beyanları konusunda söyleyecek bir şey olup-olmadığı soruldu. Sanık, ‘Tanıkların bahsettiği laptop benim şahsi kullandığım bilgisayar değildir. Okulda son sınıf öğrencilerinin üniversite sınavlarına iyi hazırlanmaları için alınmış 13 adet laptop vardır. Bu laptop da bunlardan biridir ve her isteyen öğrenci kullanabilmektedir. Tanıkların bu yöndeki ifadelerine katılmıyorum’ dedi.

YENİDEN DR RAPORU ALINMASINA RET

Sanık H.A’nın hafıza kaybı yaşadığını iddia ederek doktor raporunun yeniden alınması talebi Savcılık mütalaasında ve mahkeme heyeti kararı ile reddedildi. Mahkeme bir dahaki duruşmada mağdur ve yakınlarının katılan olarak davaya kabulüne, sanığın işlediği suçun mahiyetine göre tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 22 Mayıs 2013 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum