AFAD Uyarıyor! Hazırlıklı Olmalıyız

AFAD Uyarıyor! Hazırlıklı Olmalıyız

Yayınlanma:
AFAD Uyarıyor! Hazırlıklı Olmalıyız

Isparta'nın birinci derece deprem bölgesinde yer aldığı hatırlatılırken, AFAD İl Müdürü Osman Çelik, Isparta'da halkımızın depreme hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Isparta'nın etkilendiği son büyük depremlerin Burdur-Fethiye fay zonundan kaynaklanan 1914 ve 1971 yılında yaşanan depremler olduğunu ifade eden Çelik, büyük depremlerin genellikle 100 ila 120 yıl arasında tekrarlandığını belirten Çelik, "Bugün, yarın veya 100 sene sonra olması fark etmeksizin, biz her an büyük bir depremle karşılaşabileceğimizi göz önünde bulundurarak hazırlıklı ve tedbirli olmalıyız" dedi.

Çelik, Isparta merkez ve ilimiz genelindeki bütün ilçelerin yanı sıra Sav ve Kuleönü beldelerine de içinde afetlere ilk müdahale anında kullanılacak ekipmanların olduğu konteynerlerin yerleştirildiğini belirterek, afet durumunda afetzedelere hızlı müdahale sağlanabilmesi amacıyla bu önlemlerin alındığını kaydetti. Ayrıca, Isparta'da acil toplanma alanlarının, Çadırkent alanlarının ve konteyner kent alanlarının belirlendiğini de dile getiren Çelik, bu alanlarda halkın güvenli bir şekilde toplanabileceğini, geçici barınma alanları olarak kullanılacağını ve afet sonrası koordineli bir yardım çalışmasının gerçekleştirileceğini söyledi. Isparta genelindeki acil toplanma alanlarını vatandaşlarımızın e-devlet üzerinden kontrol edebileceğine dikkat çekti.

Isparta'da yaşanabilecek her türlü afete karşı AFAD'ın afet öncesi, afet önleme ve risk azaltma çalışmalarını ilgili kurum ve kuruluşlarla yakın iş birliği içinde devam ettiğini belirtilirken, halkın da afet öncesi ve sonrası için gerekli tedbirleri alması gerektiği vurguladı.


Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.