Avrupa Arenasında Isparta’yı Temsil Edecekler

Avrupa Arenasında Isparta’yı Temsil Edecekler

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2015 18:25
Avrupa Arenasında Isparta’yı Temsil Edecekler

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu işbirliğiyle FIS Snowboard Avrupa Şampiyonası, Erciyes Dağı Kayak Tesisleri’nde gerçekleşecek. Bu sene Erciyes’te ilki düzenlenen etkinlikle, Avrupa Snowboard Şampiyonası tarihte ilk kez Türkiye’de düzenlenmiş olacak.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Kayak Federasyonu’nun 6 aylık bir çalışması sonucunda, Avrupa Snowboard Şampiyonası’nın Erciyes Kayak Tesisleri’nde düzenlenmesine FIS tarafından karar verildi. Bu hafta sonu gerçekleşecek (14-15 Şubat 2015) şampiyonaya katılacak olan, dünyaca ünlü 64 snowboardcu Türkiye’de ilk kez piste çıkacak. Yurtdışından ve Türkiye’den toplam, 234 sporcunun Yarışmaya katılması bekleniyor. 4 kategoride gerçekleşecek yarışlarda, üniversiteli snowboard sporcuları da yarışma imkanı bulacak.

Dünya Kupası’ndan sonra en önemli organizasyonun Avrupa Kupası olduğunu söyleyen Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Memet Güney ise, "Dünya Kupası’ndan sonra gelen önemli bir yarış Avrupa Kupası’dır. Bizim amacımız zaten Kayseri’ye Dünya Kupası alabilmek. Dünya Kupası’na giden yolda birkaç defa Avrupa Kupası düzenlemeliyiz. Onlardan ilkini gerçekleştiriyoruz. Çok iyi bir katılım var. Buraya her isteyen ülke kafasına göre katılamıyor. Belli kotaları aşmak zorundalar buraya gelmek için. Şu anda buraya Avrupa’nın en iyi ülkeleri geliyor. Avusturya, Almanya, İtalya, İsviçre gibi ülkelerden sporcular gelecek” ifadelerini kullandı.

Bu yarışmalara Türkiye Snowboard Milli Takımında yer alan Isparta'nın milli gururu Aslancan Taş ve Mirza Taş kardeşler ile Bireysel Katılım gerçekleştiren Yılmaz Baran Akpınar Yarışmalarda derece almak için performans sergileyecekler. Şampiyona 13-15 Şubat tarihleri arasında Erciyes Dağı Kayak Tesisler’inde gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum