Çifte Müebbet Hapis Yediler

Kocası Ramazan Kaplan ve Avusturyalı ortağı Herald Weib'i kiralık katil tutarak öldürten Zeynep Kaplan ile suç ortaklarının yargılaması tamamlandı. Mahkeme 2 sanığa çifte müebbet hapis diğerine ise 10 yıl hapis verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2013 09:20
Çifte Müebbet Hapis Yediler

Yalvaç’ın Dedeçam Kasabasında geçtiğimiz yıl yurt dışından gelerek besicilik yapmak üzere hazırlıklar yaptığı sırada karısı Zeynep Kaplan tarafından hazırlanan haince planla öldürülen Ramazan Kaplan ve iş ortağı Avusturya uyruklu Herald Weib cinayetinin duruşması sona erdi.

Akşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4. Celsesinde mahkeme heyeti sanık Zeynep Kaplan’ı 2 kişinin öldürülmesi olayında azmettirici ve olayın tasarlanmasında yardımcı olduğu gerekçesi ile 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Aynı olayda 2 kişiyi tabanca ile öldürmekten yargılanan Bahti Kılıç için de mahkeme heyeti çifte müebbet hapis cezası verdi. Cinayet öncesi Zeynep Kaplan’ın eşini öldürmesi için para teklif ettiği Erkan Yıldız’ın işi kabul etmeyerek eniştesi Bahti Kılıç ile Kaplan’ı görüştürdüğü cinayet işlendiği sırada olay yerinde bulunması ve suçu gizlemesi suçlarına iştirak ettiği gerekçesi ile 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

MÜDAHİL AVUKAT İTİRAZ ETTİ
Sanıklara verilen çifte müebbet hapis cezasını yeterli görmeyen davacı tarafın avukatı sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talebinde bulunarak karara itiraz etti. Maktul Ramazan Kaplan’ın yakınları ise sanıklara 10 kezde müebbet hapis cezası verilse içlerinin rahat olmadığını hala acılarının taptaze durduğunu belirterek katillere lanet okudu.

KOCAM BENİ ALDATTIĞI İÇİN ÖLDÜRTTÜM DEMİŞTİ
Akşehir ilçesinde çalılık bir alanda kaybolduktan 2 gün sonra öldürülmüş vaziyette bulunan Ramazan Kaplan ve ortağı Herald Weib’in katilleri olaydan 2 ay sonra yakalanmış ve cinayeti eşi Zeynep Kaplan’ın tuttuğu kiralık katil Bahti Kılıç’ın işlediği ortaya çıkmıştı.

Zeynep Kaplan ilk ifadesinde eşinin sürekli kendisini aldattığını bu nedenle öldürtmek istediğini söylemişti.Herald Weib’in işin içinde olmadığını ancak olayı görünce öldürüldüğünü söyleyen Kaplan suçunu itiraf etmişti. 2 kişiyi öldüren Bahti Kılıç ise cinayeti Zeynep Kaplan’ın işlediğini kendisine iftira atıldığını ileri sürmüştü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.