Çukurca'da Şehit Sayısı 12'ye Çıktı

Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda şehit düşen askerlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2011 11:05
Çukurca'da Şehit Sayısı 12'ye Çıktı

Haberlerden ilki sabah saatlerinde geldi. PKK terör örgütünce döşenen mayınlar 1 askerimizi şehit etti. Ardından ise ikinci pusu haberi yüreklere ateş düşürdü. Patlama bölgesine sevk edilen birlikler ikinci pusunun hedefi haline geldi. Biri binbaşı 7 asker şehit düştü, 14 askerimiz ise yaralandı.

Ancak bölgeden gelen acı haberler dinmedi. Önce şehit olanlara 1 köy korucusu eklendi. Ardından da yaralı askerden 4'ünün daha yaşamını yitirdiği haberi geldi.

Bu haberle birlikte,Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gerçekleştirilen saldırıda biri binbaşı 12 asker ve 1 korucu şehit oldu, 14 asker de yaralandı.

Çatışmada ve patlamada yaralanan 11 asker, Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu ve şehit sayısının artabileceği belirtildi.

Çatışma bölgesine sevk edilen birlikler, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için helikopterlerin de hava desteğinde büyük bir operasyon başlattı.
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum