DSİ İşçilerinden Zam Protestosu

Devlet Su işleri 18. Bölge Müdürlüğü görev yan kamu işçileri kendilerine sunulan zam oranına tepki göstererek yetkilileri göreve davet etti.

Yayınlanma:
DSİ İşçilerinden Zam Protestosu

Devlet Su işleri 18. Bölge Müdürlüğü görev yan kamu işçileri kendilerine sunulan zam oranına tepki göstererek yetkilileri göreve davet etti.

TES –İŞ Sendikası önünde yazılı basın açıklaması yapan işçiler şu ifadelerine yer verdi; “Bizler Türk-İş’e Bağlı, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası Isparta Şubesinin üyesi Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğünün Isparta, Afyonkarahisar ve Burdur da ki işyerlerini de çalışmakta olan İşçileriyiz. DSİ İşçileri olarak her zaman ve her yerde en zor şartlarda yangın, deprem, yurtiçi ve yurtdışı askeri Operasyonların lojistik ve istikam alanlarında, doğal afetlerde halkımızın gözünde Yeşil Karıncalar olarak bilinen, canla başla çalışan ama ücret artışlarında en alt sırada bırakılan emekçileriz. Bilindiği üzere Türkiye İşçi Sendikaları Konferedasyonu TÜRK-İŞ’in 29.01. 2024 günü imzalamış olduğu ‘’Kamu Toplu Sözleşmeleri Ek Protokolü’’ adı altında toplu iş sözleşmelerinin üçünü altı aylık döneminde uygulanacak olan enflasyon farkı+ ücret zammının toplamının %32,57 oranında yapılması üzerine antlaşmaya varılmıştır. Enflasyon farkı ve ücret artışı adı altında verilen bu zammın geçmiş altı aylık dönemde oluşan gerçek enflasyon oranının altında olduğu ve tüm Kamu kurumlarında çalışan işçi kardeşlerimizin yıllar itibari ile ücretlerindeki erimenin daha da arttığı görülmektedir.

Bugün burada toplanmamızın asıl sebebi bizlerin sesini tam olarak duyuramayan ve bir an önce konuyu kapatmak isteyen TÜRK- İŞ Konferadasyonu ve TESİŞ Sendikası Genel Merkezinde bulunan yöneticilerimizin üyelerine olan sorumluluklarını yerine getirmesidir.

Bu sebeple; işçilerine kulak tıkayan sendika yetkililerini göreve davet ediyor ve Konferadasyonumuzun Kamu Ek Pratokolü imza töreninden bir gün sonra açıklamış olduğu yoksulluk sınırı olan 4.0149 Türk Lirasının altında; işçiye reva görmüş olan ‘’Kamu Toplu Sözleşmeleri Ek Protokolü’nü reddediyoruz. Bizler Kamu İşçileri olarak taleplerimiz; gerçekleşmiş enflasyon oranında yapılacak seyyanen bir zam ve refah payı ile ücretlerimizdeki artışın piyasa standartlarında olması ve üzerimize adaletsiz bir şekilde yüklenen vergilerin günümüz şartlarına uygun bir şekilde revize edilmesidir. Bizler kamu işçileri olarak az önce açıklamış olduğumuz sorunlarımızı çözüme bağlı olduğumuz sendikalarımızın üyesine sahip çıkması ve taleplerine kulak vermesidir. Türk-İş Federasyonu başkanı Ergün Atalay’ın bizimde burada olduğumuzu, kendisinin de işçi olduğu günleri unutmamasını temenni ederek, bizler Isparta, Afyonkarahisar ve Burdur’dan sesimizi duyurmaya başlamak için start verdik. Halkımız alınan karar haklı mücadelemize devam edeceğiz.

Bu basın açıklamasını üyesi olduğumuz TES-İŞ Isparta Şubesi Başkanımızdan beklerdik. Lakin kapalı kapılar arkasında yapılan anlaşmalar dolayısı ile bu görev maalesef DSİ işçileri olarak bizlere düşmüştür. Basın açıklamamız burada sona ermiştir. Bizlere vakit ayıran bası, emniyet ve emekçi kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.