Fildişi'nden Isparta'ya Hacı Olmaya Geldiler

Hıristiyanlık dininin doğduğu önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilen Pisidia Antiokheia inanç turizmi açısından önem arzediyor.

Yayınlanma:
Fildişi'nden Isparta'ya Hacı Olmaya Geldiler

Hıristiyanlık dininin doğduğu önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilen Pisidia Antiokheia inanç turizmi açısından önem arzediyor.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde yer alan antik kentte bulunan Saint Paul Kilisesi'nde ayin yapan Hıristiyanlar bu ibadetlerini yerine getirdiklerinde hacı olduklarına inanıyor.

Bu kapsamda önceki gün Yalvaç'a gelen 150 kişilik ekip ibadetlerini yaptıktan sonra ilçede öğle yemeği yedikten sonra Türkiye turuna devam etmek üzere yola çıktı.

Tur operatörü Serdar Gönül, Fildişi uyruklu grubun Türkiye tatili için geldiğini ve önemli turizm merkezleri ile birlikte inanç turizmi kapsamında yer alan Meryem Ana, Pisidia Antiokheia, Efes, Aspendos gibi merkezleri de gezdiğini belirtti.

Yalvaç'ın inanç turizmi açısından önemli bir yer olduğunu ancak yeterli altyapı olmamasından dolayı sadece günübirlik turları getirebildiklerini ifade ederek, 'burada konaklama, yeme-içme tesisleri bu tür kalabalık grupları ağırlamak için yetersiz. Burada yemek yiyebilmek için otobüslerden uzak bir noktada inip yürümek zorunda kaldık.

Şimdi yemekten sonra yine otobüslere kadar yürümek zorundayız. Keza restoranda kalabalık grubu ağırlayacak kadar ne yeterli personel var ne de malzeme. Bir daha ki sefere bu yemek programını başka bir yere kaydırmak zorunda kalacağız. Halbuki burada konaklama yapmaya yetecek kadar aktivite olsa böyle bir inanç merkezi olan yerin popüler olması kaçınılmaz. Kentin yetkililerine buradan bu tavsiyeyi yapmış olalım' sözlerine yer verdi.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.