Gençlik Sporla Buluştu!

Gençlik Sporla Buluştu!

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2017 15:00
Gençlik Sporla Buluştu!

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Türkiye’de bir ilke daha imza attı.

“Gençlik Sporla Buluşuyor” adlı projede 7 ayrı dalda 1300 öğrenci yarıştı. Yaklaşık 2 hafta süren eleme mücadeleri renkli anlara sebep oldu.

İlçelerdeki öğrencilerin merkez kampüse gelip vakit geçirebilmesi, buradaki aktivitelere katılabilmesi için ilçelerden otobüsler kaldırılırken, turnuvalara olan ilgi de oldukça yoğundu.

Taraftar grupları oluşturan fakülteler ve MYO’lar meşale ve davullarıyla oyuncularını destekledi.

Turnuvalara ilişkin konuşan Öğrenci Konseyi başkanı Ferdi Alakuş: “ Biz göreve geldiğimiz günden beri tüm Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisine ulaşmayı hedefledik. Herkese hizmet götürebilmeyi gaye edindik. Hedeflediğimiz bir çok şeyi yerine getirdik. Bu proje ilçelerdeki öğrenci arkadaşlarımıza ulaşabilmemiz için bir yol oldu. Bu yol sayesinde artık biz ilçelerimizle daha yakın olacağız. Spor insanı bir çok durumda rahatlatıcı etkiye sahip olmuştur. Gençliğin spor yapması onları kötü alışkanlıklardan ve boş vakit geçirmekten uzak tutacaktır. Bizler de bu hususta bir adım atıp ön ayak olduk.

Bu süreçte biz öğrenci arkadaşlarımızın sorunlarını da dinledik. İlçelerde yaşadıkları zorlukları tek tek not aldık. Her zaman olduğu gibi iletişimde kalıp sorunlarına hep birlikte çözümler arayacağız.

Bu proje bizlere sporun hayatın her alanda olması gerektiğini öğretti. Bizlere bu süreçte desteğini esirgemeyen; Gençliğin Abisi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e, Üniversitemiz Rektörü İlker Çarıkçı’ya, Gençlik Spor İl Müdürü Murat Gevrek’e ve değerli Öğrenci Konseyi Ekibine çok teşekkür ediyorum.

İlham Veren Üniversite’ye yakışır projelerde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Dedi

Gençler turnuvaların tamamlandığı 4 Mayıs günü SDÜ Atatürk Spor Salonunda toplanarak bu proje için özel pşaral hazırlanmıs br ömür boyu hatıra olarak saklayacakları forma hediyelerini aldılar. Özellikle ilçelerden gelen öğrenciler Öğrenci Konseyi ile projeyi istişare edip bu projenin gelenekselleşip kalıcı olmasını istedi. Öğrenciler memnuniyetlerini  ve daha çok branşta yarışılması gerektiğini dile getirdi.

Sonrasında 19 Mayıs Amfisi’ne geçerek burada düzenlenen SelfyFest 2017 etkinliğine katıldılar. Kurulan Survivor Parkularında yarıştılar.

Ödülleri Gripin konserinden önce sahnede basketbol kategorisinde Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş, voleybol kategorisinde SKS Daire Başkanı Ümit Üavuz, badminton ve masa tenisi kategorisinde KYK İl Müdürü Cumhur Ziya Kurt, Yüzme ve Atletizm kategorisinde Gençlik Spor İl Müdürü Murat Gevrek verdi.

Haber - Onur Küçük (AJANS32)

gevrek.jpg

ferdi.jpg

kurt.jpg

yavuzumit.jpg



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.