Hırsızların Başkenti: Işıkkent!

Müstakil evleriyle, Isparta’ya hakim olması nedeniyle tercih edilen Işıkkent Mahallesi’nin hırsızlık vakalarıyla başı dertte.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2012 13:45
Hırsızların Başkenti: Işıkkent!

Bir yılda yaklaşık 50 eve hırsız girdiğini iddia eden mahalle sakinleri, bu olayların son bir ayda artış gösterdiğini ifade ettiler.

Ramazan ayında olunması nedeniyle camilere akın eden bayanlar, evlerine hırsız girecek endişesi taşıdıkları için huzursuzluklarının iyice arttığını söylediler. Mahalle sakini bayanlar, “mahallemizde 40-50 kadar eve hırsız girdi. Artık can ve mal güvenliğimiz tehlikede. Hırsızlar bir türkü bulunamıyor. Bu nasıl iş. Polis, her mahallenin hırsızını biliyormuş, öyle söylüyorlar. Ama yapılan bir şey yok. Evimizde, bahçemizde birşey bırakamaz olduk, çocuklarımız yalnız evde kalmaktan korkuyorlar. Yetkililerin bu soruna çare bulmasını, hırsızları yakalamasını istiyoruz” dediler.

BAKKALI DAHİ SOYMUŞLAR

Mahallenin bakkalı da hırsızlıktan nasibini alanlardan. Esnaf, “Bizi de atlamış, dört yol ağzı dememiş.festival zamanı, bir gece vakti soyup gitmiş. Hala bir haber yok. O aldığı malzemeleri, sigara ve yiyecekleri festivalde satmıştır artık. Vatandaşlarımızdan, bilmedikleri, tanımadıkları kişilerden alışveriş yapmamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Işıkkent Mahallesi sakinleri, yetkililere de şöyle seslendiler: “Bu hırsız ya da hırsızlar bulunsun. Aramızda imza topladık, ilgili makamlara ileteceğiz. Ayrıca mahallemizde hurdacı vs çok geziyor, bunlardan da şüpheleniyoruz. Takipleri yapılsın” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ASAYİŞ