Isparta 3.Bilim Şenliği başlıyor

Isparta 3.Bilim Şenliği başlıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2018 10:46
Isparta 3.Bilim  Şenliği başlıyor

SDÜ’nün ev sahipliği ve koordinasyonunda, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Isparta Valiliği himayesinde gerçekleştirilen ‘Isparta 3. Bilim Şenliği’ 8 Ekim Pazartesi günü başlıyor. Şenlik 5 gün sürecek. 

İki yıldır düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ev sahipliği ve koordinasyonunda, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Isparta Valiliği himayesinde yapılan Isparta 3. Bilim Şenliği için hazırlıklar tamamlanma noktasına geldi. Şenlik, 8 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 14.00’te SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek açılış töreni ile başlayacak ve 12 Ekim tarihine kadar sürecek. Isparta’da bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek Bilim Şenliği’nde, atölye çalışmalarına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde yaklaşık 3 bin 500 öğrencinin katılımının sağlanması hedefleniyor. 

SDÜ’DE ŞENLİK TANITIM TOPLANTISI 

Konu ile ilgili olarak dün saat 11.00’de SDÜ Rektörlük Binası toplantı salonunda bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, şuanda Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve SDÜ Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı İnsan Kaynakları Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, SDÜ’den ayrılarak ikinci üniversite olarak açılan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Fakir katıldı. 

AYYILDIZ; “BİLİMİ ÇOCUKLARLA 

BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYORUZ” 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız toplantıda yaptığı konuşmada, “Isparta 3. Bilim Şenliği 8 – 12 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İlham veren üniversite Süleyman Demirel Üniversitesince 2016 yılında şehrimizde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan ‘Bilim Şenliği’ bilimi çocuklarla buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Isparta Valiliği himayesinde gerçekleştirilecek şenlikte, hedef kitlenin gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanan 56 farklı atölye çalışması yer alıyor. 3500 öğrenciyi bilimle buluşturmayı hedefleyen SDÜ, geçen yıllarda da 6-17 yaş arası öğrencilere, arkeolojiden biyolojiye, fizikten kimyaya, matematikten sağlığa pek çok disiplinde bilim ve eğlenceyi birleştirerek “yaşayarak/eğlenerek öğrenme” anlayışıyla sundu. 

“ŞENLİK PROJEMİZ TÜBİTAK 

TARAFINDAN DESTEKLENİYOR” 

Üniversitemiz 2016 yılında yeni açılan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği programları kapsamında 3. kez destek alan nadir projelerden biri olarak önemli bir başarıya da imza attı. Alanında uzman akademisyenlerimizin ve oluşturdukları ekiplerin atölye çalışmaları, bilimsel içerikli workshopları, sanat etkinlikleriyle katkı sağladığı Bilim Şenliğinin ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören katılımcı öğrenciler için çok keyifli geçmesi hedefleniyor. Isparta III. Bilim Şenliğinde yer alan atölyelere, 6- 17 yaş grubu aralığında bilime ve bilimsel faaliyetlere ilgi duyan öğrencilerin katılması hedeflenirken, atölye çalışmalarına aynı yaş grubundaki dezavantajlı grupların da katılımı sağlanacak.

“ETKİNLİKLER DOĞU VE BATI 

KAMPÜSÜNDE OLACAK” 

Isparta Bilim Şenliğinin en önemli katma değeri, hedef kitlemize beş gün boyunca eş zamanlı olarak düzenlenen bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinlik ve gösteriler ile bilimle dolu dolu bir zaman geçirmesini sağlamak olacak. Bilimsel deneylerden söyleşilere, sergilerden gösterilere kadar çok çeşitli aktivitelerle her yaşa hitap eden bu özel etkinliklerden beklenen sonuç topluma bilimi sevdirmek ve bir bilim kültürü yaratabilmektir. Isparta 3 Bilim Şenliği 8 Ekim 2018 saat 14.00'te SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde TÜBİTAK Uzay Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu’yu Isparta 3. Bilim Şenliğinde konuk ediyoruz… Dünyada ve Türkiye’de Uydu Teknolojileri ile ilgili bir Bilim Söyleşi gerçekleştirilecek. Öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan “Isparta 3. Bilim Şenliği’nin 08- 12 Ekim 2018 tarihlerinde Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu ve Batı Yerleşkesinde yapılacak atölyeler, söyleşi ve benzeri etkinlikleriyle gerçekleşecek olan organizasyonuna tüm halkımızın çocukları ile katılımlarını bekliyoruz” dedi.

YILDIRIM; “ŞENLİKTE BU YIL NİTELİKTEN 

ÇOK NİCELİĞE ÖNEM VERECEĞİZ”

Şuanda Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve SDÜ Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı İnsan Kaynakları Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım da toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl şenlikte nitelikten çok niceliğe önem vereceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.