Isparta’da Küçükbaş Hayvan Varlığı Tespit Ediliyor

Isparta’da Küçükbaş Hayvan Varlığı Tespit Ediliyor

Yayınlanma:
Isparta’da Küçükbaş Hayvan Varlığı Tespit Ediliyor

​26.11.2023 tarih ve 32381 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında Anaç Koyun ve Keçi Destekleme tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Isparta'da bulunan 1954 küçükbaş hayvan işletmesinde birebir kontroller 12 Şubat 2024 tarihine kadar tamamlanacak olup, tespitler sonucunda desteklemeye esas icmaller hazırlanacaktır. Yetiştiricilere hayvan başına olmak üzere anaç koyun ve keçilere 100 TL, ayrıca sürü büyütme desteği olarak 200 TL destekleme ödemesi yapılacak.

Tespit çalışmaları sırasında yetiştiricilerin sorunları yerinde dinlenmekte, hayvanlara sağlık taraması yapılmakta, küpesi düşen küçükbaş hayvanların küpeleri takılmakta ve işletmelerin hayvan sayıları Türkvet Bilgi Sisteminde güncelleniyor.

Yapılan destekleme çalışmaları esnasında memnuniyetlerini dile getiren üreticiler Tarım ve Orman Bakanlığı'nın destekleri ile üretimin daha da ileri seviyeye ulaşacağını ifade ettiler.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.