Isparta'dan Geleceğimizi Kurtaracak Buluş (Video)

Isparta’da 2 yıl önce başlatılan çalışma sayesinde bitmeyen enerji keşfedildi.

Yayınlanma:
Isparta'dan Geleceğimizi Kurtaracak Buluş (Video)

Isparta’dan Türkiye ve Dünya Enerji gündemini değiştirecek bir buluş geldi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mermercilik bölümü mezunu olan Isparta Eğirdir Bağacık Köyü doğumlu iş insanı Ahmet Güleryüz, Türkiye ve Dünya Enerji gündemini değiştirecek bir buluşa imza attığını söyledi.

Güleryüz yaptığı açıklamada: “2 yıl önce başladığımız bu yolda araştırmalarımız ve geçmişte bu konudaki tecrübeli bilim adamlarından edindiğimiz bilgilere göre elektriği ancak elektrikle yenebileceğimizi fark ettik. Kendi geliştirmiş olduğumuz devre ile bunu başardık. Şundan eminiz arık bizim petrole, doğalgaza ve kömüre çok fazla ihtiyacımız yok, şarj olmadan bir otomobili kilometrelerce kullanabileceğiz, bir iş makinesini çalıştırabileceğiz.

Bununla ilgili tüm hazırlıklarımız ve çalışmalarımız tamam. Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin desteklerini bekliyoruz. Bu proje için 26 aydır çalışıyoruz dünyanın yeşil kalmasını, karbon salınımız bitirmek istiyorduk, bunlara katkıda bulunacağımız için çok mutluyuz. Bu projemzin adını da White Enerji olarak koyduk.

Biz neyi başardık? Enerjiyi ne kadar kullanırsanız o kadar üretiyorsunuz. Yani 1 birim tüketirken 1 birim üretiyoruz. Bizim en büyük hedefimiz buydu bunu da başardık” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum