KOM Şube Polisi’nin 2 Aylık Başarı Bilançosu

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, 2 ayda 109 operasyon yaptı, bu operasyonlarda çok sayıda gümrük kaçağı malzeme ve uyarıcı madde ele geçirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2012 12:23
KOM Şube Polisi’nin 2 Aylık Başarı Bilançosu

Isparta Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu satışı ve kullanımını önlemek amacıyla yaptığı çalışmaların yanında mali suçlar ile gümrük kaçağı maddelerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Emniyet güçlerinin kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili yaklaşık 2 aylık süreçte yaptığı operasyonlarda, 109 olaya müdahale edilirken, çeşitli konularda suça karışan 192 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı açıklandı.
Yakalanan şahıslardan 40’ının tutuklandığını belirtilirken, 152 şahsın da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

KOM ŞUBE GÖZ AÇTIRMIYOR!
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube’nin yürüttüğü uyuşturucu operasyonlardaki iki aylık bilançoyu açıklayan İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu, uyarıcı madde ticareti yapmak ve nakletmek suçundan 116 kişinin yakalanarak adli mercilere sevk edildiğini duyurdu.
Zehir tacirlerine göz açtırmayan Narkotik Polisi, yaklaşık 70 günde, 2 bin 750 gram esrar maddesi, 84 gram eroin, 21 adet sentetik ile 454 adet uyuşturucu hap ve 33 Kök hint kenevirinin ele geçirildi.

KOM Şube’ye bağlı ekiplerin, mali suçlar ve suç gelirleri ile mücadele kapsamında yaptıkları operasyonlarda ise 53 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar adliyeye sevk edilirken, suça karışan kişilerle ilgili yapılan aramalarda; 170 adet sahte para, 38 adet tefecilik kapsamında senet ve 2 adet de resmi belgede sahtecilik evrakı kullanıldığı tespit edilerek, el konuldu.

Öte yandan Kaçakçılıkla Mücadele Ekiplerinin, yurt dışından kaçak yollarla malzeme sevkiyatı yaptığı belirlenen kişilere yönelik düzenlediği operasyonda ise 23 kişi yakalandı.

Yapılan operasyonlarda 9 bin 994 paket gümrük kaçağı sigara, 922 bin 91 gram kıyılmış tütün, 762 bin 400 adet gümrük kaçağı makaron, 92 paket gümrük kaçağı nargile tütünü, 105 adet değişik marka ve modellerde cep telefonu, 12 parça Roma Dönemine ait tarihi eser malzeme ve 2 bin 495 adet cinsel içerikli madde ele geçirildiği bildirildi.

“UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIKLA
MÜCADELE, KARARLILIKLA DEVAM EDECEK”

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de karşı karşıya kalınan en önemli güvenlik sorunlarının başında organize suçlar gelmektedir.

Ulusal ve uluslararası bağlantılı özellikle uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile mali suçlar ve silah kaçakçılığı, yasadışı haksız kazanç, yüksek menfaat amaçlayan organize suçlar; toplumun barış ve sükûnunu bozmaktadır.

Başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere her türlü sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçları, bilişim suçları, silah mühimmat, tarihi eser, uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal maddelerin kaçakçılığı ve organize suçlarla mücadele görevini ilimizde kararlılıkla sürdürmekteyiz” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASAYİŞ