‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliği’ Konusunu ISUBÜ’de Görüştüler

‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliği’ Konusunu ISUBÜ’de Görüştüler

Yayınlanma:
‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliği’ Konusunu ISUBÜ’de Görüştüler

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ISUBÜ Ziraat Fakültesi dekanlığını ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundu, ilçemizde uygulanması planlanan acil, kısa, orta ve uzun vadede önerilerin belirlenmesi değerlendirildi.

Geçtiğimiz günlerde Isparta Valimiz Sayın Aydın Baruş Başkanlığında toplanan ‘Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu’nda alınan kararlar gereğince İlçemizde yapılan Tarımsal faaliyetlerde daha az su tüketen ürünlerin üretimi, su tasarrufuna yönelik, uygun faaliyet yöntemlerinin önerilmesi konuları görüşülmüştü.

Eğirdir tarımının geleceği, küresel ısınma ve iklim değişikliği konularının görüşüldüğü toplantıya fakülte dekanı Prof. Dr. Deniz YILMAZ, dekan yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Cevdet Gökhan TÜZÜN ve Dr. Öğr. Üyesi Fatma Gül GÖZE ÖZDEMİR, Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan N. YILDIRIM katıldı.

Başkan Veli GÖK ve ISUBÜ Ziraat Fakültesi heyeti ile Eğirdir tarımının kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle fakültemizle iş birliği içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca toplantıda küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak alınacak tedbirler ve Eğirdir ilçesinde önerilebilecek üretim çeşitliliği ve faaliyet konuları da değerlendirildi.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.