Maskeli Beşler Çetesine Darbe

Isparta'da, 'gasp, hırsızlık, yaralama ve adam öldürme' suçlarına karıştıkları belirlenen ve 'maskeli beşler' olarak adlandırılan 5 kişilik çetenin 3 üyesi, polis ve jandarmanın takibi sonucu yakalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2013 17:00
Maskeli Beşler Çetesine Darbe

Jandarma, halen firardaki 2 şüpheliyi yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor.

Isparta'nın Gelendost İlçesi Yaka Beldesi'nde Haziran 2012'de, 5 kişi, evlerine girdikleri 75 yaşındaki Mustafa ve eşi Huriye Temel çiftini önce dövdü. Şüpheliler, daha sonra Huriye Temel'in kolundaki 5 altın bileziği zorla aldı, kendilerine direnen Mustafa Temel'i de boğarak öldürdü. Şüpheliler, ardından Huriye Temel'in el ve ayaklarını bağlayarak kaçtı. Olayı araştıran jandarma ekipleri, Huriye Temel'in ifadeleri doğrultusunda maskeli 5 şüphelinin peşine düştü.

Bu olayın ardından Eylül 2012'de Yalvaç Belediye Başkanı DP'li Tekin Bayram ile yan komşusu kuyumcu Murat Yalvaç'ın da evine hırsız girdi. Olaylar arasında bağ olabileceğini düşünen Yalvaç Emniyet Müdürlüğü ile Yalvaç Jandarma Komutanlığı ekipleri, ortak soruşturma başlattı. Yalvaç'taki güvenlik kamerası görüntülerini izleyen emniyet birimleri, şüphelilerin kimliğini belirledi.

GELENDOST'TA GASP YAPTILAR
Teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, şüphelilerin geçen 25 Mart'ta Yalvaç'ta bir işyerinden 5 kar maskesi aldığını belirledi. Emniyet birimleri Isparta'nın ilçelerinde korku salan suç çetesini yakalamak için çalışma sürdürürken, 'maskeli beşli' 26 Mart'ta Gelendost Yaka Beldesi'nde Osman Sönmez'e ait eve girdi. Evdekileri silah zoruyla etkisiz hale getiren şüpheliler, çelik kasayı açarak içerisindeki 2 bin TL, bir miktar ziynet eşyası ve Sönmez'e ait ruhsatlı tabancayı aldı. Sönmez'e ait evinin önündeki minibüsü de gasp eden şüpheliler, olay yerinden kaçtı.

İZMİR'DE YAKALANDILAR
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Eğirdir ve Şarkikaraağaç ilçelerinde de çeşitli hırsızlık ve gasp olaylarına karışan çete üyelerinden Ercan Temür ve Ramazan Öncü'nün İzmir'de olduğunu belirledi. Şüphelilerin kaldığı adrese 27 Mart'ta Yalvaç Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler baskın yaptı. Gözaltına alınan Ercan Temür ve Ramazan Öncü, Yalvaç'a getirildi. Polis, şüphelilerin ifadesinde diğer çete üyeleri Fahri Omak, Ferhat Öncü ve Ali Yağcı'nın Yalvaç'ın Çetince Beldesi'nde dağlık alanda saklandığı bilgisine ulaştı. Bölgede önlem alan jandarma ve polis, dağlık alandan beldeye ekmek almaya gelen şüphelilerden Fahri Omak'ı, üzerindeki İbrahim Omak adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakaladı.

3'Ü TUTUKLANDI
Huriye Temel ve Osman Sönmez'in teşhis ettiği Fahri Omak, Ercan Temür ve Ramazan Öncü sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler tutuklandı. Soruşturma kapsamında şüphelilere yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Turgut, Hüseyin ve Servet Ö. ile Ali Y., Ali Ç. ve Mehmet Ali E. ise adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

SUÇ MAKİNELERİ
Tutuklanan Ercan Temür'ün, İzmir'de bir banka soygununa karıştığı, Mayıs 2012'de denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye olduğu belirlendi. Fahri Omak ve Ramazan Öncü'nün ise hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıkası olduğu kaydedildi.

Diğer çete üyeleri Ali Yağcı ve Ferhat Öncü'nün yakalanması için Isparta il, Yalvaç ve Gelendost ilçe jandarma komutanlıklarına bağlı ekipler, dağlık alanda operasyonlarını sürdürüyor. Jandarma ekipleri, Çetince Beldesi'nde dağlık alanda saklandığı belirlenen şüphelilerin, silahlı ve tehlikeli olduğunu, vatandaşlara bu konuda dikkatli olmaları gerektiği uyarısı yaptı. Ekipler, şüphelilerden Ferhat Öncü'nün bir süre önce Isparta Yarı Açık Cezaevi'nden firar ettiğini de kaydetti.

Nurettin Arkan / YALVAÇ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.