"Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları" İstanbul’da düzenlendi

Anadolu’nun çeşitli illerinden programa katılan gazeteciler İstanbul’un ve Üsküdar’ın tarihi ve turistik yerlerini, boğazın eşsiz manzarasını görürken, tarihi kokuyu içlerine çektiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 09:14
"Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları" İstanbul’da düzenlendi

"Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları" İstanbul’dadüzenlendi
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneğince düzenlenen "Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları" etkinliği İstanbul’da gerçekleştirildi.
Anadolu’nun çeşitli illerinden programa katılan gazeteciler İstanbul’un ve Üsküdar’ın tarihi ve turistik yerlerini, boğazın eşsiz manzarasını görürken, tarihi kokuyu içlerine çektiler. Ayasofya’da tarihe tanıklık ettiler.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneğince düzenlenen "Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları" kapsamında Üsküdar Belediyesi Mavi Salon'da etkinlik gerçekleştirildi.
Anadolu'nun çeşitli illerinden gazetecilerin ve Isparta’dan gazeteci Selçuk Tokgöz’ün İstanbul'da buluştuğu etkinliğin açılış programına, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz telekonferans yoluyla katıldı.
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil, kalem işi sanatçısı Kaya Üçer ve tezhip sanatçısı Münevver Üçer'in de katıldığı etkinlikte, İstanbul'daki kültür, sanat ve turizm konuları ele alındı.
"MEDYA YOLUYLA KÜLTÜR TURİZMİNE İVME KAZANDIRMAYI AMAÇLIYORUZ"
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz, Kültür Sanat Muhabirleri Derneğinin turizmi Türkiye'nin 81 iline yaymak hedefiyle düzenlediği "Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin önemine değinerek, "Kültür sanat gazetecilerinin aktif olarak rol alacağı, medya yoluyla kültür turizmine ivme kazandırmayı amaçlayan bu buluşmaları proje olarak bakanlığımıza sundular. Ben de çok beğendim. Bakanlık olarak biz de bu önemli projede bu kapsamda yürütülecek etkinliklere destek olduk. Bu etkinliklerle, düzenlenen bölgedeki tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılacak olmasını ve bu illerin bulundukları coğrafyaya ilişkin kültürel ve turistik değerlerin katılımcılara etraflıca anlatılacak olmasını son derece kıymetli buluyorum." dedi.
"ANADOLU BASINI BİZİM İÇİN KIYMETLİDİR”
Özgül Özkan Yavuz, yeni tip koronavirüs salgını sonrasında kültür sanat etkinliklerinde de normalleşme adımlarının atılmaya başlandığını hatırlatarak, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Ülkemizde hızla alınan tedbirler sayesinde koronavirüslemücadelede önemli başarılara hep birlikte imza attık. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulunun önerileriyle yapılan değerlendirme sonucunda normalleşme yolunda da artık bazı güzel atılımları yapıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak ara verdiğimiz kültür sanat etkinliklerine 1 Temmuz itibariyle pek çok açık hava mekanında kurduğumuz sahnelerimizde başladık. Bugünlerde gerçekleştirmekte olduğumuz benim çok sevdiğim bir projemiz var. Bir kamyonun arkasını tiyatro sahnesi haline getirdik, Ankara'dan uğurladık. 50 gün boyunca Doğu ve Güney Doğu bölgemizde 57 ilçeye gidecekler. Hiç tiyatro salonu olmayan ilçelerde ve kasabalarda çocuklarımızla buluşuyorlar. Pandemi nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklarımıza bakanlık olarak böyle bir hediye gönderdik. Elbette tüm etkinliklerimizi de maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak, gereken tüm tedbirleri alarak düzenliyoruz. Etkinliklerimizin tamamında medya mensuplarımızın her zaman desteğini görüyoruz, özellikle Anadolu basını bizim için çok kıymetli."
BAŞKAN GÖKDEMİR, “MEDYA OLARAK TURİZMDE HAREKETLİLİK SAĞLAMAK İSTİYORUZ”
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ise buluşmaların temel amacının Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerlerini kültür sanat muhabirleri vasıtasıyla gün yüzüne çıkarmak olduğunu aktararak, "Bu vesileyle iç turizmde bir hareketlilik sağlamak istiyoruz. Bu buluşmaların ilkini Ankara'da yaptık. Daha sonra koronavirüs sebebiyle ara verdiğimiz Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin ikincisi Antalya'da gerçekleştirdik. Anadolu illerinden gelen kültür sanat gazetecileriyle İstanbul'un tarihine tanıklık eden değerlerini keşfe çıkarak İstanbul'u Anadolu gazeteciliği gözüyle kaleme almak üzere incelemelerde bulunacağız." ifadelerini kullandı.
“İSTANBUL’U ANADOLU İNSANININ ÇOK İYİ TANIMASI LAZIM”
İstanbul şehrinin Dünya için stratejik öneminin çok büyük olduğunu söyleyen Gökdemir, “İstanbul’u Anadolu insanının da çok iyi tanıması bilmesi ve geçmişine yakinen hakimolması gereklidir. “ dedi.
Gökdemir, İstanbul etkinliğinin amacını ise şu sözlerle anlattı: “İstanbul’u 7’den 70’e her bir bireyimizin çok iyi bilmesi tarihi ve kültürel değerlerini anlayabilmesi önemlidir. 3 günlük İstanbul buluşmamızın bu doğrultu da hayırlara vesile olmasını diler, bugün ki programımıza ev sahipliği yapan Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen’e tekrar teşekkürlerimizi iletirim.”
EBRU VE CAM SANATININ İNCELİKLERİ ÖĞRENİLDİ
Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmalarının ikinci gününde Anadolu’dan gelen Kültür Sanat muhabirleri İstanbul’u Üsküdar Belediyesine ait Valide Sultan gemisiyle boğazdan gezerek tarihi ve kültürel değerlerini inceledi.
Ayrıca Turkuaz aşığı Cam Mozaik sanatçısı MeyçemEzengin’in ve Ebru sanatının üstadı Hikmet Barutçugil’inatölyelerini ziyaret ederek ebru ve cam mozaik sanatlarının incelikleri hakkında bilgiler aldılar.
ANADOLU BASINI AYASOFYA’DA TARİHE TANIKLIK ETTİLER
Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliği dolayısıyla İstanbul’un tarihi mekanlarını keşfe çıkan Kültür Sanat Muhabirleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ayasofya’nın tekrar müzeden cami olarak tekrar ibadete açılma” kararından sonra yönünü Avrupa yakasında ki Ayasofya’ya çevirdi. Kültür Sanat muhabirleri bu tarihi günde İstanbul’da bulunmaktan ve bu ana tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.