Milli Sporcuların Tercihi Yine SDÜ Oldu

Bisikletten güreşe, voleyboldan atıcılığa, futboldan boksa kadar pek çok alanda başarıya imza atan Süleyman Demirel Üniversitesi, geleneğini bozmadı ve yine milli sporcuların yoğun ilgi gösterdiği bir üniversite oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ağustos 2017 00:42
Milli Sporcuların Tercihi Yine SDÜ Oldu

Spor Bilimleri Fakültesi tarafından yapılan; özgeçmiş ve koordinasyon olmak üzere iki etaptan oluşan “Özel Yetenek Sınavı”na bu yıl, 425 profesyonel sporcu başvuruda bulundu.

80 kişinin alındığı sınavda, 38 milli sporcu SDÜ ailesine katıldı.“Pek çok platformda kazanılan başarılar”, “performans temelli akademik eğitim” ile “uygulama alanlarının yeterliliği” gibi kriterlerin tercih edilmemizdeki en önemli unsurlar olduğunu belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fatih Kılınç,  “Fakültemiz bisiklet, atıcılık, güreş gibi belli branşlarda marka durumundadır.” dedi.

Geniş bir yelpaze ile 20 branştan öğrenci alımı yapıldığını sözlerine ekleyen Kılınç, akademik ve elit sporcu bileşkesini oluşturarak ülkemizin uluslararası platformlarda başarılı bir şekilde temsil edilmesini hedeflediklerini söyledi.

Oluşan tablodan duydukları gururu dile getiren Kılınç, şunları kaydetti: “Özel yetenek sınavı başvuru ön şartlarında minimum 4 yıl sporculuk öz geçmişi ve 3 yıl aktif sporculuk kriterleri olmasına rağmen birçok elit seviyede sporcu Fakültemize başvurdu. Her geçen yıl da elit sporcu katılımları artıyor. Ayrıca mezunlarımız da ülkemizin birçok yerinde uzmanlık alanları ile ilgili spor bilimleri temeline dayalı eğitimler vererek bu branşları canlandırıp gençlerin katılımlarını sağlıyor.”  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.