Rektör Çarıkçı'dan Kandil ve 23 Nisan Mesajı

Rektör Çarıkçı'dan Kandil ve 23 Nisan Mesajı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2017 17:52
Rektör Çarıkçı'dan Kandil ve 23 Nisan Mesajı

Birinci Meclisimizin, TBMM’nin açılışının 97. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız bugün,  aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin de kutladığı gündür.  Çocuklarımızın ulusal bağımsızlığın teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  Birinci Meclis’in açıldığı günü çocuklarımıza ulusal bayram olarak armağan etmiştir.

Yarının yetişkinleri olan en değerli varlıklarımızın, çağdaş medeniyetler seviyesini çok çalışarak yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek ve dünyadaki yetişmiş insan gücüne katılmak gibi önemli görevleri vardır. Çünkü günümüzde en çok ihtiyaç duyulan güç, yetişmiş insan gücüdür. Bize düşen görev ise; çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir.

Bu vesileyle; yarınlarımızın güvencesi,  geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve bütün milletimizin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten dileklerimle kutlar; yaşadığımız coğrafyayı bizlere vatan kılan  tüm şehit ve gazilerimizi,  Birinci Meclisimizin kahraman büyüklerini  en ulvi duygularla anarım.
 

Dinimizdeki mübarek günler ve geceler,  insanoğluna hakikati ve yüce Allah’ın evrensel mesajlarını yeniden düşünmemize vesile olan kıymetli İslami değerlerimizdendir.

Bugün sahip olduğumuz refah düzeyimiz ve bu düzeye ulaşmak için feragat ettiğimiz manevi değerlerimiz, son zamanlarda dünyamızın içine düştüğü olumsuz şartlar, insanda büyük kaygılar uyandıracak düzeye ulaşmıştır. Oysa tarih bize göstermiştir ki, siyasi ve ekonomik güç, teknolojik üstünlük milletlerin bekasında tek belirleyici etmen olamamaktadır. Dünya ve ahiret dengesine önem veren yüce dinimizde önemli bir yere sahip bu mübarek “Miraç Kandili”,  bizlere Miracın yücelme ve yükselme anlamlarını düşündürmeye, bu gecede insanlığın gelişme, ilerleme ve yükselme kriterlerini yeniden gözden geçirmememize vesile olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, “Miraç Kandili”nizi en kalbi duygularımla tebrik ediyor;  sadece Müslüman âleminin değil; tüm dünyanın da bu mübarek gün ve gecenin içinde barındırdığı yüce evrensel değerleri, izzeti ve itibarı dikkate almasını; Miraç Kandili’ nin dünya barışına, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.