SDÜ’de Büyük Buluşma

SDÜ’de Büyük Buluşma

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2017 14:37
SDÜ’de Büyük Buluşma

SDÜ Su Ürünleri Fakültesi, kuruluşunun 35’inci yıldönümü eski ve yeni mezunları ile birlikte kutladı. “Büyük Buluşma”ya SDÜ mezunu 400 Su Ürünleri Mühendisi katıldı.

20 Temmuz 1982’de kurulan SDÜ Su Ürünleri Fakültesi bugüne kadar 1413 mezun verdi. SDÜ mezunlarının kamu ve özel sektörde çok önemli görevlerde bulunduğunun altını çizen SDÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Savaş, “Su hayattır. 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin canı sudur. İç sularda sayısız bilimsel çalışmalar ve projeler hayata geçirmiş olan SDÜ Su Ürünleri Fakültesi de bilimin köklü çınarlarından biridir. Bu bağlamda sevgi, dostluk, paylaşım ve mesleki dayanışma için SDÜ Su Ürünleri Fakültesi mezunlarını bir şemsiye altında buluşturalım istedik. 35’inci kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Bu sevinci, mutluluğu ve başarıyı eski, yeni mezunlarımızla paylaşmak istedik. 35’inci kuruluş yıldönümü sevincimizi 400 mezun Su Ürünleri Mühendisimiz paylaştı. Tüm mezunlarımız Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinde su için, canlılar için kısacası kusursuz ekosistemin sürdürülebilir olması için bilim üretiyor, artı değer üretiyor.” dedi.

Savaş ayrıca mezunlarla Büyük Buluşma’nın sağlanması için destek olan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı nezdinde tüm Yönetim Kurulu’na ve SDÜ Kariyer Merkezi’ne teşekkür etti.

Bir mezunun Demirel’e mektubundan çok duygulandım
SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi (ESÜF) 35. Yıl Büyük Buluşması kapsamında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ismini taşıyan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ne gezi düzenlediklerini anımsatan Dekan Prof. Dr. Sevgi Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e ahde vefa örneği göstermek istedik. Mezun bir Su Ürünleri Mühendisimizin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için yazdıklarından çok duygulandım. Zira Demirel’in lakabı: Barajlar Kralı. Öğrencimiz de Demirel’i Türkiye’nin suları için yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür eden içerikte bir yazı kaleme aldı. Gerçekten etkileyiciydi ve çok duygulandım. Ve mutlu oldum.”

SDÜ mezunu Su Ürünleri Daire Başkanı da katıldı
SDÜ ESÜF 35. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ramazan Çelebi’nin de katıldığını anlatan Dekan Prof. Dr. Sevgi Savaş, sözlerini şöyle noktaladı: “Eylül 1986- Mayıs 1990 arasında lisans eğitimini SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nde tamamlayan ve şu an Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı olan Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Sayın Ramazan Çelebi de 35. Yıl Kuruluş Yıldönümü törenimize katılarak bizleri onurlandırmıştır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum