Sürücüler Dikkat, Plakalarda Yeni Dönem Resmen Başladı!

Sürücüler Dikkat, Plakalarda Yeni Dönem Resmen Başladı!

Yayınlanma:
Sürücüler Dikkat, Plakalarda Yeni Dönem Resmen Başladı!

Türkiye'de plakalarda karekod uygulaması, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Plakalarda yeni döneme girilmesiyle birlikte, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren basımı yapılan tüm tescil plakalarında karekod bulunacak. 1 Ocak 2024 itibari ile yürürlüğe giren plakalarda karekod sistemi uygulaması başladı.

Yapılan düzenleme ile Yönetmeliğin 35'inci maddesinin üçüncü fıkrası değiştirilerek, plakalarda belirtilen mevcut özelliklere ek olarak il kodu ile harf grubu arasındaki alanda plakaya ait bilgilerin doğrulanmasını sağlamak üzere 15x15 mm ebadında kare kod ve plakanın basıldığı yıl ile başlayan ve 12 puntoda 12 haneli seri numarasının Yönetmelik Ek-5/0 yer alacağı hüküm altına alındı.

Bu çerçevede, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na bağlı plaka basımı gerçekleştiren odalar tarafından 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren basımı yapılan tüm tescil plakalarında 15x15 mm ebadında karekod ve 12 haneli seri numarası bulunacak. Hali hazırda araçlarda kullanılan tescil plakalarının üzerinde kare kod ve 12 haneli seri numarası bulunan plakaların kullanılması sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.