Yalvaç Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasının İhale Aşaması Tamamlandı

Yalvaç Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasının İhale Aşaması Tamamlandı

Yayınlanma:
Yalvaç Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasının İhale Aşaması Tamamlandı

350 milyon TL’ye ihale edilen Yalvaç Devlet Hastanesi ek hizmet binası 2025 yılında hizmete girecek. Böylece hastanenin yatak kapasitesi 200’e çıkmış olacak. AK Parti Milletvekilleri Zabun ve Gökgöz bu süreçte büyük katkıları olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya da teşekkür ettiler.

Isparta’nın en büyük ilçelerinden biri durumundaki Yalvaç ilçemizdeki Devlet Hastanesinin kapasitesi büyütülüyor. AK Parti Isparta Milletvekillerinin çaba ve gayretleri ile geçtiğimiz aylarda ihale aşamasına getirilen Yalvaç Devlet Hastanesi’nin ek hizmet binasının ihalesi 30 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

12.300 m2 kapalı alana sahip olan ek hizmet binasının yaklaşık 350 milyon liraya mal olması beklenirken, ihale sürecinin tamamlanmasından dolayı son derece mutlu olduklarını belirten AK Parti Isparta Milletvekilleri Osman Zabun ve Mehmet Uğur Gökgöz, “Maksimum 600 günde teslim edilmesi planlanan ek hizmet binasının hizmete girmesiyle birlikte Yalvaç ilçemizin Devlet Hastanesinin yatak kapasitesi 120 yatak kapasitesinden 200'e yükselecek.

Böylece halen C sınıfı olan hastane B sınıfına yükselmiş olacak. Yeni ek binanın hizmete girmesiyle birlikte hastanede görevli mevcut hekim ve uzman hekim kadrosu da yüzde 50 dolayında artacak ve yeni branşların ilavesiyle bölgeye daha kapsamlı be donanımlı hizmet verir hale gelecek.

Yalvaç Devlet Hastanemizin ek binasının ihalesinin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya ve olayın başından bu yana takibini yapan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Karakaya’ya teşekkür ediyoruz. Yalvaç Devlet Hastanesi ek binamızın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Yalvaç ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan Devlet Hastanesinin ek bina sorununu da çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ek binanın hizmete girmesiyle ilçede oturan vatandaşlarımız her türlü sağlık konusundaki işlerini bir başka yere gitmeden Yalvaç’ta çözebilme imkanına da kavuşmuş olacaklar” şeklinde konuştu.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.