Ajans32 Haber

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ramazan Okutan’ın görevden alınmasının bir sebebi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edilmesi oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2011 17:09
Ajans32 Haber

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ramazan Okutan’ın görevden alınmasının bir sebebi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edilmesi oldu.

Geçtiğimiz Cuma günü mesai bitimine yakın Başhekimlik görevinden alınarak, Gülkent Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'nde görevlendirilen Okutan’ın, “

1-Genelgeye aykırı işçi çalıştırılıyor.
2- Hayali işçi çalıştırıyor. Hayali işçilere para ödeniyor. Devlet zarara uğratılıyor.
3- Temizlik şirketi elemanları, (S.A, A.Ö, M. B) Isparta Devlet Hastanesinde tıbbı müdahaleye devam ediyor.
4- Anestezi uzmanlarının bilimsel görüşüne saygı duymaksızın, hakaretler edip, odasından kovduğu ile ilgili soruşturma devam ediyor” iddiaları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edildiği ortaya çıktı.
İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş, Başbakan Erdoğan’a yazdığı mektup şu şekilde;

SAYIN: RECEP TAYYİP ERDOĞAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI
Isparta Devlet hastanesinde uzun süredir çalışmaktayım. Ekli Belgelerde, Hastanenin Temizlik işlerini yapan Çağ Temizlik Şirketine ait ve İdare tarafından onaylanmış olan, belgeler mevcuttur. Bu Belgelerde çalışıyor görünmesine rağmen, şirket elemanı olmayan ve olmadığı halde de, çalıştığı ücreti almış olarak gösterilen kişiler mevcuttur. Bu şekilde Başta başhekim olmak üzere başhekim yardımcıları da haberi olan bu yolsuzluk işleri Çağ temizlik Şirketi ile anlaşmak olarak yürütülmekte ve, fazladan ödenen paralarla Devlet Zarara uğratılmaktadır. Bu konu hakkında geriye dönük yeterli Müfettiş incelemelerinin yapılması halinde, toplam tutarlarda ki farklılıklarda ortaya çıkacaktır.

Ayrıca yapıldı olarak görünen bahçe ilaçlama ve temizlik işlerinin de sözleşmeye uygun olarak yapamadığı ve sadece göz doldurma amaçlı hareket edildiği de ortaya çıkacaktır. Ekli belgelerde görünen Y. T. isimli temizlik işçisinin Şirketin elemanı olmadığı, hastaneyle bir ilgisinin bulunmadığı, ama zaman zaman çalıştı gösterilerek Bordroya eklendiği görülecektir.Bu şahıs gibi, daha birçok kişinin, çalıştı gösterilerek Devletin zarara uğratılmasına daha fazla göz yummak istemedim. Hastanede korku imparatorluğu kurmuş olan, başhekim ve yönetim, hastaneyi kendi mülkleri gibi yönetmekte yasa ve yönetmeliklere uymadığı gibi, vatandaştan muayene ve tedavi konusunda alınan ücretlerde, ve yapılan tahsilatlarda, Hastaneye alınan ortopedi malzemeleri ve diğer malzemelerde, ihale şartnamelerinde yasa dışı birçok yanlış bilerek ve rant sağlama amaçlı yapılmaktadır. Tek kelimeyle, saadet zinciri kurulmuştur.

Başhekim siyasi olarak ta AKP ye muhalif ve farklı siyasi düşünceye sahip olduğundan yapılan ihalelerde ve alınan personelde siyasi olarak ta dikkat edilmektedir. Bu güne kadar, Sağlık Bakanlığına giden dilekçelere rağmen Sağlık Bakanımızın kalem Müdürü Ercan beyin başhekimin yakın dostu olduğundan dolayı Müfettiş bile gönderilmediğine defalarca şahit olduk. Hastane çalışanlarına kendilerine muhalif olan ve sesini yükseltmeye kalkan herkesi tehditlerle bu güne kadar sindirmiş olan bu yönetimin ve bu yolsuzluklara karışanların, bana ve aileme zarar vereceği düşüncesi içerisinde olduğumdan dolayı, ismimi açıklayamıyorum. Ama yinede İsmet İnönü'nün dediği gibi,"Ne zaman bu Ülkede Şerefli İnsanlar en az Şerefsizler kadar cesur olursa o zaman bu Ülke düzelir '" sözü üzerine yazma ihtiyacı hissettim.
Bu dilekçemin bir örneğini de İl Sağlık Müdürlüğüne gönderiyorum. Bu defada bir şey yapılmaz ve Devletin zarara uğratılmasına devam edilirse emekliliğim geldiğinden emekliliğimi isteyeceğim. Çünkü daha fazla bu pisliği görerek tahammül etmem söz konusu olamaz. Sayın; Başbakanım, sizin konuya duyarlı olacağınızı bildiğimden ve kim olursa olsun konuyu detaylı araştırtacağınızı inandığımdan dilekçemi size yazmamın doğru olacağını düşündüm. Gereğinin yapılması ümidiyle çalışmalarınızda bir vatandaş olarak başarılar dilerim”

GENELGE NE DİYOR?
“12 mayıs 2009 2009/32 sayılı genelge de Sözleşmesi devam eden ve birim fiyat teklif alınarak yapılan hizmet alımları bağlamında çalışan işçilerin kendiliğinden veya herhangi bir sebeple ayrılması durumunda; mevcut sözleşmeler kapsamında çalışan işçi sayılarının toplamı, kurumun yeni hesaplama yöntemine göre hesapladığı havuzdaki işçi sayısından fazla ise, iş eksilişine gidilerek yükleniciden ayrılan işçinin yerine yeni işçi istihdam etmesi istenmeyecektir.
9 Ekim 2009 sayılı 2009/64 sayılı genelgede öncelikle mevcut sözleşme hükümlerinin uygulanmasına sözleşme bitimine kadar devam edilmesi gerektiği vurgulanarak, sadece birim fiyat teklif alınarak yapılan hizmet alımlarında isçilerin kendiliğinden veya herhangi bir sebeple ayrılması durumunda, isçi sayısı fazla olan kurumların ayrılan isçinin yerine yeni isçi istihdam etmesinin yüklenicilerden istenmeyeceği hususu belirtilmiştir. Bu düzenleme temel esas olmakla beraber, birim fiyat teklif alınarak sözleşme imzalanan hizmet alımları kapsamında çalıştırılan kritik personelin (Ayrılan personelin sunmuş olduğu hizmetin, hizmet alımı kapsamında çalışan diğer personeller tarafından sunulamaması ve bu nedenle de hizmetin aksaması durumlarında, ayrılan personel kritik personel olarak değerlendirilebilecektir. Bilgisayar Mühendisi, Sistem Sorumlusu, Aşçıbaşı gibi) ayrılması durumunda hizmette aksamalara meydan verilmemesi için bu personelin yerine aynı niteliklere haiz yeni personelin istihdam edilmesi yükleniciden istenebilir” hükmü yer almaktadır.

Yine genelgede Bu çerçevede kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılabilmesi, hizmet alımları kapsamında çalışan isçilerin mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, yeni açılan kurumların hizmet ihtiyaçlarının veya mevcut kurumların ilave hizmet ihtiyaçlarının karşılanması noktasında; ilgili mevzuat, mevcut sözleşme ve ihale dokümanı hükümleri çerçevesinde gerekli değerlendirmeler yapılarak, ihtiyaçların il içerisindeki isçi sayısı fazla olan kurumlardan karşılanması için il Sağlık Müdürlüğünce gerekli tedbirler alınacaktır denmektedir”

Yeni açılan kurumlar ile ilave hizmet ihtiyacı doğan kurumlar söz konusu ihtiyaçlar için il Sağlık Müdürlüğünün izni ile hareket edeceklerdir” denilmesine rağmen A.O.Y, adlı işçi Isparta devlet hastanesi ameliyathanesinde temizlik personeli olarak çalıştırıldı. Genelgeye aykırı fazladan eleman çalıştırılarak hem kurumlarca belirlenen usul ve esaslara aykırı hareket eden Hastane Başhekimi Ramazan OKUTAN’ın genelgeye aykırı olduğunu bile bile bu elemanı işe aldığı iddia ediliyor. Hastane Müdürü ve Müdür yardımcıları şerh koymalarına rağmen baskı yapan Okutan, A.O.Y göreve başlatıyor. Daha da ilginç olanı Okutan Bakanlıktan görüş istiyor görüş olumsuz gelmesine rağmen bu kişinin hala görevine devam ettiği gelen bilgiler arasında. Daha da İlginci bu konuda hiçbir yetkisi olmayan Başhekim Yardımcısı "bütün sorumluluk bana aittir" diyerek Hastane Müdürüne yazı veriyor. Aynı şekilde usulsüz olarak Ş. S’da yine Isparta Devlet Hastanesine hizmet veren bir başka şirkette genelgeye aykırı surette işe başlatılıyor.

Isparta Devlet Hastanesindeki sansasyonel haberler bununla sınırlı kalmıyor. Hayali işçilerin çalıştırıldığı da ortaya çıktı.

E.E isimli şahıs hastane çalışan listesinde olmamasına rağmen, SGK başkanlığına gönderilen ve temizlik şirketinin sorumlu şefi tarafından imzalanan sigortalı hizmet listesinde yer alıyor. Ayrıca …sahte belgeler düzenleyerek işçi çalıştırdığı iddia ediliyor. Hastane Başhekiminin ise bu hayali işci çalıştırmaları bildiği halde hem şirket hem de şirket yetkilisi M.A’ın şeflik görevine devam etmesine göz yumması hayret uyandırıyor.

Hayali çalıştırılan işçilerden bir diğeri Y, T, Isparta devlet hastanesinde hiç çalışmadığı, çalışıyor görünen T.’nin Eskişehir’de öğrenci olduğu anlaşıldı. İşçi hayali olarak çalıştırıldığı gibi aynı zamanda bu işçi üzerinden Temizlik Şirketine para ödendiği, Ve bu durum tespit edilmiş olmasına rağmen Başhekim Ramazan Okutan’ın şirkete yönelik hiçbir işlem yapmadığı, Şirket yetkilisi M.A.’yı da koruduğu iddia ediliyor. Bu şekliyle Devletin ne kadar zarara uğratıldığı ve kimler tarafından ne kadar menfaat temin edildiği de merak konusu”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum