Antalya'da 13 Şehit Krizi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu'da bilboardlara asılan 13 şehidin fotoğraflarının kaldırılması istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2011 14:05
Antalya'da 13 Şehit Krizi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçelerinden Aksu'da Belediye Başkanı İsa Yıldırım'ın yaptırdığı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit düşen 13 askerin fotoğraflarının bulunduğu bilboardların kaldırılmasını istedi.

Büyükşehirden 19 Temmuz Salı günü belediyeye gelen yazıda, Aksu'da kendi yetki ve tasarrufu altında bulunan yollarda belediyeye ait 16 billboard ve bir totemin bulunduğunun tespit edildiği belirtildi, ivedi kaydıyla bunların sökülmesi istendi.

Kısa süre önce MHP'den istifa ederek bağımsız kalan Belediye Başkanı İsa Yıldırım, kaldırılması istenen billboardların 16 Temmuz günü Silvan'da şehit düşen askerler için özel olarak düzenlendiğini söyledi.

Büyükşehirin söz konusu yazısının ise 19 Temmuz Salı günü, billboardlar hazırlandıktan üç gün sonra kendilerine gönderildiğini kaydeden Başkan Yıldırım, "Bizi şok eden bir yazı" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin sadece kendi sorumluluğu altındaki yerlerde billboardlardan elde edeceği geliri düşündüğünü savunan İsa Yıldırım, "Halkımızın gönlünde unutulmama çabasının olduğu günlere denk gelmesi bizi şaşırtmıştır. Belli bir süre kaldıktan sonra kaldırılması istense amenna diyeceğiz. Bu talep bizde değişik, ama üzücü soru işaretlerine neden olmuştur" diye konuştu.

"BİLBOARDLARI KALDIRMAYACAĞIZ"

Billboard çalışmasıyla şehit ailelerinin, şehit analarının acısına bir nebze olsun ortak olmak istediklerini belirten Yıldırım, bu nedenle afişlerde belediyenin amblemini dahi kullanmadığını söyledi.

Üzerlerinde 'Ruhunuz şad olsun' ve 'Minnettarız' yazılı afişlerle toplumsal duyarlılığı canlı tutmak istediklerini belirten Başkan Yıldırım, "Biz siyaset yapmadık, siyasi rant düşüncesiyle böyle bir çalışma yapmadık" dedi. Belediye Başkanı Yıldırım, Büyükşehir'in yazısına rağmen billboardları kaldırmayacağını, sonuna kadar direneceğini söyledi.

"ART NİYET YOK"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Bayram Özen, Yıldırım'ın iddialarının aksine böyle bir niyeti taşımalarının söz konusu olmadığını, olamayacağını söyledi.

Şehitlerin fotoğraflarının kaldırılmasını isteyecek bir hareketle davranmalarının söz konusu dahi edilmesini ayıp sayacağının altını çizen Bayram Özen, "Yetki ve sorumluluğumuz altında bulunan cadde, sokak ve ana arterlerde gerçekleştirdiğimiz çalışmanın sonucunda buralarda Aksu Belediyesi'ne ait billboard ve totemlerin kaldırılmasını istedik. Ayrıca bir tarih verip, sıkıştırma gibi bir gayret içine de girmedik" diye konuştu.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.