Bir Saat Fazla Oruç Tutacağız!

Dünya genelinde namaz ve oruç vakitleri konusunda çalışmalar yürüten Süleymaniye Vakfı Başkanı Bayındır, Diyanet’in hazırladığı imsak vakitleriyle vatandaşın bir saat fazla oruç tutacağını öne sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2014 16:30
Bir Saat Fazla Oruç Tutacağız!

Milliyet'in haberine göre; Ramazan ayına günler kala imsak vakitleri konusunda tartışma başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, imsak vakitlerini yayınladı.

Buna göre İstanbul'da Ramazan'ın ilk günü olan 28 Haziran'da sahur 03.25, iftar saati ise 20.49 olarak duyuruldu. Ancak Süleymaniye Vakfı Başkanı ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'dan itiraz geldi. Bayındır, hazırladıkları takvime göre Ramazan'ın ilk günü İstanbul'da sahur vaktini 04.40, iftar saatini 20.42 olarak verdi. Bayındır "Bilimsel ölçülere dayalı olmayan, Kuran'a ve Allah'ın elçisinin uygulamalarına aykırı bir belirlenmiş imsak saati yüzünden vatandaşlarımız 1 saatten fazla bir süre erken oruca başlayacak" diyerek şöyle konuştu:

'Vebali büyük'
"Diyanet yetkilileri bu tavırlarıyla Allah katında çok büyük bir vebalin altına girip, yanlışa sevk ettikleri halkımıza yaptıkları kötülüğün sorumluluğunu üstleniyorlar. Oruç, doğu ufkunda ufuk boyunca uzanan kızıllığın üzerinde beyaz bir kuşağın net olarak görülmesiyle başlar. Diyanet, yatsı ezanını da bir saat kadar geç okutuyor. Böylece insanların uyku ve dinlenme vakitleri ellerinden alınıyor."

"İsra Suresi 12. ayete baksınlar"
Kutup bölgesindeki Svalbard adasına gittiklerini kaydeden Bayındır, "Norveç'teki Müslümanlar, yanlış hesap yüzünden 22 saat oruç tutuyordu. Çalışmalar sonucu vakitleri belirledik. İsra Suresi'nde bu kriterler var" dedi.

RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.