Dershane Yerine Anadolu Kolejleri

MEB, özel okula dönüşen dershanelere öğrenci başı yıllık 3 bin TL teşvik verecek. Böylece kolejler Anadolu'da tüm öğrencilere kapılarını açacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2014 09:50
Dershane Yerine Anadolu Kolejleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), dershanelerindönüştürülmesine ilişkin taslak çalışması Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Bu hafta içinde TBMM'ye gönderilecek olan taslağa göre bir öğrencinindevlete yıllık maliyeti olan 3 bin TL, özel okula teşvikolarak verilecek.

Anadolu'da yaşayanlar, çocuklarınıdevletin verdiği teşviğin yanı sıra bin-2 bin TLödeyerek özel okula gönderebilecek. Milli EğitimBakanı Nabi Avcı, boş kalan kontenjanların isesadece devletin verdiği teşvikle bile doldurulabileceğini söyledi.

Kamuoyunda özel okula teşviğin 4 yıl gibi algılandığını belirten Avcı, "Teşvik 4 yılla sınırlı olamayacak. Bir çocuk dilerse tüm hayatı boyunca özel okulda okusun, devlet tarafındanteşvik verilecek. Teşvik verilirken zengin fakir, başarılı başarısız ayrımı yapmayacağız. Her çocuğa teşvik verilecek" dedi.

ZENGİN FAKİR AYRIMI YOK
Bakan Avcı şunları söyledi: "Dönüşümde en büyük teşvik öğrenci başına yapılacak. Türkiye'nin özel okullaşma oranı yüzde 3 buçuk. OECD ortalaması yüzde 15. Dolayısıyla bizim özel girişimcileri, eğitime yatırım yapmaları için özendirmemiz lazım. Bugünkü koşullarda eğitim yatırımları çok kârlı değil. Yani sermaye sahipleri için kârlı olabilecek çok daha farklı alanlar da var.

Bizim bu alanı özel girişimciler için cazip hale getirmemiz lazım. Bu dershane dönüşümü bunun için de iyi bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Özel okullarkontenjan boşluğundan şikâyet ediyorlar. Muhtemelen biz diyeceğiz ki onlara, 'Senöğrencilerini teşvikle al. Boş kontenjanın mı kaldı? Kapıda elinde 3 bin lira teşvikle bekleyen ve ekstra hiç parası olmayan öğrencilerimiz var.

Bunları biz sana yönlendireceğiz.' Yani bazıokullara öğrenciler 3 bin liraya da girme şansı bulabilecek. Anadolu'daki bazı özel okullariçin 3-4 bin TL zaten normal ücret olduğu için bu çok cazip fırsat."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum