Diyarbakır'da Polis Noktasına Saldırı

Diyarbakır'da oto sanayi sitesinin içindeki polis asayiş binasına bomba atıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2011 17:00
Diyarbakır'da Polis Noktasına Saldırı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Tim Amirliği binasına molotof kokteyli ile ses bombalı saldırı da bulunuldu. Saldırıda binanın önünde duran 5 polis memuru hafif yaralanırken bir motosiklettin alev alması sonucu yangın binaya sıçradı.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi sanayi sitesinde bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Tim Amirliği'ne öğle saatlerinde parça tesirli ses bombalı ve molotoflu saldırı yapıldı.

Saldırganlar kaçarken binanın önünde motosikletinin bakımı ile ilgilenen polis memurları yaralandı. Ses bombası motosikleti hedef alırken, içine boya katıldığı belirlenen molotof kokteyllerinden biri binanın pencere ile saçaklarının arasına isabet etti. Bu sırada motosikletin benzin dolu deposunun da alev almasıyla yangın çatı katına sıçradı.

Polis memurlarına ilk olarak meslektaşları müdahale etti. Ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binanın çatı katındaki yangını söndürdü. Soğutma çalışmaları yapıldığı sırada yangının tekrar başlaması üzerine ekipler bu sefer köpükle müdahalede bulundu. Olay yerine gelen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri çevrede titiz bir çalışma yaparak delilleri topladı.

Yapılan ilk değerlendirmede olayda çivi ve metal parçaları kullanıldığı belirtilen ses bombası ile molotof kullanıldığı belirlendi. Saldırganları yakalamak için güvenlik kamerası kayıtlarını inceleme alan polis, sanayi sitesinde iz sürdü.

Olaydan 1, 5 saat sonra saldırıyla ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Zanlıların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.

İSTANBUL'DA ÇEVİK KUVVET OTOBÜSÜ KAZA YAPTI

İstanbul'un Fatih ilçesinde, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait midibüsün devrildiği kazada 6 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden çıkan ve Zeytinburnu'da bir süredir yaşanan gerginlik nedeniyle ilçede görev yapacak olan polis memurlarını taşıyan midibüs, kontrolden çıkarak devrildi.

Araçta bulunan polislerden 6'sı yaralandı. Yaralı polislerden bazılarına olay yerinde müdahale edilirken, bazıları da ambulanslarla hastaneye kaldırıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.