Erdoğan'dan Çok Sert Açıklama

Cuma namazını kıldı. Gazetecileri gördü ve durdu. Diyarbakır saldırısı için çok ama çok sert konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2011 15:40
Erdoğan'dan Çok Sert Açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Süleymaniye Camii'nden çıkışta gazetecilere Diyarbakır'daki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan çok sertti. İşte o açıklama:

- Hiçbir zaman, çok açık net söylüyorum, bu kötü niyetli davranışlar, bizden hiçbir yerde asla iyi niyet beklemesinler.

- Ne yılacağız, ne de yorulacağız. Yolumuza karararlılıkla devam edeceğiz.

- (Sınır ötesi operasyon) Gerekiyorsa yapılır, yapılacaktır da

- (Demokratik özerklik açıklaması ) Bu ülkede demokratik özerkliği olmayan kimse yoktur. Bunların hepsi Kürt vatandaşlarımı aldatmaktan başka birşey değildir.

- Ülkede herhangi bir ameliyata müsaade etmeyeceğiz.

- (Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları) Moral bozulduğu an zaten bitersiniz, terör örgütüne teslim olursunuz. Ana muhalefet partisi liderinin açıklaması terör örgütüne destek vermektir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Süleymaniye Camii'nden çıkışta gazetecilere Diyarbakır'daki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan, "Hepimizi milletçe üzen bir olay oldu. Ve terör örgütü PKK ne kadar samimiyetsiz olduğunu, ne kadar kötü niyetlerle donanımlı olduğunu hep bildiğimiz bir örgüttü. Yine böyle bir uygulamasını ortaya koymak suretiyle siyasi uzantılarıyla da ne kadar farklı bir süreci işlettiklerini de ortaya koydular" dedi.

"Kürt kökenli vatandaşlarım azınlık statüsünde değildir" diyen Erdoğan, "Biz geldiğimizden bu yana 3 şeyi başardık. Ret politikalarını yok ettik, inkar politikalarını yok ettik. Asimilasyon politikalarını da yok ediyoruz. Dikkat ederseniz seçim öncesi bir ifade kullandım. Bu ülkede artık Kürt sorunu yoktur. Bu ülkede PKK sorunu vardır. Kürt kökenli vatandaşlarımın da sorunları vardır. O sorunların çözümünde yine en büyük katkıyı bugüne kadar biz verdik. Bundan sonra da biz vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.