Evli Üniversite Öğrencilerine 10 Bin TL Burs

Üniversite okurken evlenen öğrencilere maddi destek sağlamak için çalışma başlatıldı. Yaklaşık 3 bin öğrencinin kredi borcu sıfırlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2013 10:08
Evli Üniversite Öğrencilerine 10 Bin TL Burs

Gençlik ve Spor Bakanlığı üniversite okurken evlenen ya da evlenmek isteyen öğrencilere yönelik maddi destek olma yolunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

ÜCRETSİZ YURT İMKANI
Bakanlık bürokratları tarafından yapılan incelemelerin ardından okurken evli olan öğrencilerin 3 bin civarında olduğu belirlendi. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan iki düzenleme bulunuyor.

Öncelikle üniversite öğrencileri için büyük problem olduğu belirtilen barınma sorununun, evli olanlarda daha büyük sorun haline geldiği ifade edildi. Bugün'ünhaberine göre, Bakanlığın bu doğrultuda evli olan gençleri ücretsiz bir şekilde yurtlara almaya hazırlandığı aktarıldı.

KREDİ MİKTARI 10 BİN TL
İkinci adımın ise öğrencilere verilen geri ödemeli öğrenim kredisi desteğiyle ilgili olduğu belirtildi. Üniversiteli öğrencilere lisans için ortalama 10 bin, önlisans için de 5 bin TL kredi verildiği ifade edildi.

SUAT KILIÇ: AİLE BÜTÇESİNE KATKIMIZ OLUR
Bu kredilerin evli olan öğrencilerde Bursa çevrilmesi ve aldıkları tüm kredi miktarının sıfırlanması kararlaştırıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç önceki gün katıldığı bir televizyon programında projeye ilişkin konuşmuştu. Kılıç, "Evli üniversiteli öğrencilerin en azından aile bütçesine katkımız olur" şeklinde açıklama yapmıştı.

EVLİLİK BELGESİYLE BAŞVURU
Çalışmayı yürüten yetkililerden alınan bilgilere göre, evlilik belgesiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvuran üniversiteliler, kredi borcunun Bursa çevrilmesini öngören uygulamadan yararlanabilecek. Bakanlık evlilik belgelerini inceleyecek. Uygun görülen öğrencilere maddi destek sağlanacak.

TALEP Twitter'DAN GELDİ
Evli öğrencilere maddi destek talebinin öğrenciler tarafından Twitter üzerinden Bakan Suat Kılıç'a iletildiği öğrenildi. Kılıç'ın öğrencilerden gelen "Maddi sıkıntılar yüzünden boşanma aşamasına geldim" gibi mesajların ardından bürokratlarına durumun incelenmesi için talimat verdiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum