Her Bebek Sigortalı Doğacak

Türkiye tam bir sosyal devlet oldu. Meclis'ten geçen yasayla artık 18 yaşına kadar olan herkese devlet sağlık güvencesi verecek. Sigorta için herhangi bir şart aranmayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2013 10:49
Her Bebek Sigortalı Doğacak

Avrupa'da birçok ülke sosyal politikalarda kısıtlamaya giderken, Türkiye devrim niteliğinde bir adım daha atıyor.

Meclis'te kabul edilen Torba Kanun'la artık 18 yaşına kadar olanlar, şartsız olarak genel sağlık sigortalı sayılacak. Yasaya göre, gelir tespiti yapılmadan genel sağlık sigortası ya da bakmakla yükümlü olduğu kişi bulunmayanlar, anne-babası olmayan Türk vatandaşlarından 18 yaşını doldurmayanlar genel sağlık sigortalı oluyor.

Böylece her yeni doğan bebek, anne ve babası sigortalı olmasa da devletin sağlık güvencesinde olacak. Herhangi bir şart aranmadan sağlık yardımı alabilecek. Türkiye'ye eğitim için gelen her kademedeki yabancı öğrenci de sigortalı olabilecek.

Öğrencilerin ilk kayıt tarihinden itibaren 6 ay içerisinde talepte bulunması gerekiyor. Kanunla şiddet mağduru kadınlar da Genel Sağlık Sigortası kapsamında her türlü hizmeti alabilecek. Bu kişiler, prime esas günlük kazanç alt sınırının üçte birinin 30 günlük tutarı üzerinden prim ödeyecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.