Hırsızlık Yapan Oğlunu Polise Teslim Etti

4 genç, gece yarısı bir eve girerek hırsızlık yaptı. Ardından çaldıkları altın ve parayı aralarında bölüştü. Gençlerden birinin babası oğlundaki fazla parayı görünce şüphelendi. Oğlunu polise teslim etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2013 08:42
Hırsızlık Yapan Oğlunu Polise Teslim Etti

Mardin Kızıltepe’de ibretlik bir olay yaşandı. 4 genç, gece yarısı bir eve girerek hırsızlık yaptı. Ardından çaldıkları altın ve parayı aralarında bölüştü. Gençlerden birinin babası oğlundaki fazla parayı görünce şüphelendi.

Araştırınca hırsızlığı öğrendi. Oğlunun elinden tutarak polise götüren baba, diğer zanlıların da yakalanmasını sağladı. Üç ay önceki olayla ilgili bütün ayrıntılar Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede tek tek anlatıldı.

İddianamede Kızıltepeli F.G., M.D., O.A. ve S.K.’nın ‘bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçundan cezalandırılmaları istendi. İlçede ikamet eden K.B.’nin evinden çalınanlar şöyle sıralandı: “4 adet 1,5 metre uzunluğunda toplam 488 gram altın zincir, 35 adet her biri 25 gram altın bilezik, 4 adet ‘rek’ tabir edilen 21 adet Cumhuriyet altınından oluşan bilezik, 12 adet ‘Hint yüzüğü’ tabir edilen altın yüzük, 4 çift küpe, 1 adet altın eldiven, 1 adet alyans, 4 adet ‘dörtbirlik’ tabir edilen zincire takılan altın, 30 bin dolar, 30 bin ve 7 bin TL’lik çek, ev ve arsa tapuları.”
İddianamede hırsızların yakalanması için soruşturmanın devam ettiği sırada şüphelilerden O.A’nın babası E.A’nın Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne geldiği ve oğlundan aldığı altın ve paraları teslim etmek istediğini belirttiği kaydedildi. İddianamede, “Zanlının babasının teslim ettiği poşet içerisinde 800 TL para, 6 bin 150 dolar, 8 adet burma bilezik, 1 adet ince kolye, bir adet taş işlemeli bilezik, 1,5 metre uzunluğunda altın zincir ve bir adet Cumhuriyet altını olduğu tespit edilmiştir.” denildi.

İddianamede zanlılardan M.D’nin ailesine ulaşıldığı, şüphelinin ağabeyi S.D’nin kardeşinin kendisine hırsızlık yaptığını itiraf ettiğini belirttiği ifade edildi. Zanlıyla ilgili şu bilgiye yer verildi: “Zanlı ağabeyine çalıntı altın ve paraları kendi aralarında bölüştüklerini ve payına düşeni camiye sakladığını söylemiş, ağabeyi de cami avlusundan aldığı para ve altını polis amirliğine getirmiştir. Ağabeyin getirdiği poşet içerisinde ise 6 bin dolar, bin 300 TL, 6 adet burma bilezik, 1,5 metre uzunluğunda altın zincir, 4 adet Cumhuriyet altını, 2 adet küpe ve bir adet altın yüzük çıkmıştır.” İddianamede şüphelilerin ağabeyi ve babasının ifadeleri doğrultusunda olayı gerçekleştiren diğer zanlılara ulaşıldığı belirtildi. İddianamede sanıkların ‘bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme’ suçundan hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum