İhbar Et 900 Lira Al

Uyuşturucu kaçakçılığı ve Hint keneviri ekiminin önüne geçmek isteyen İçişleri Bakanlığı, illerdeki yöneticilere ‘yapılacaklar listesi’ gönderdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2013 17:52
İhbar Et 900 Lira Al

Emniyet Genel Müdürlüğü, insanlı gözetleme uçağı KingAir 350i’ye yeni görev verdi. İnsanlı İHA’lar doğu ve güneydoğudaki kenevir tarlalarını tespit edecek.Kenevir ekimine önleme aramaları ve ihbar mekanizması ile neşter vurulacak.

İkramiye, yakalanan kenevirin kök sayısına göre artacak.Toz esrarı ihbar edenlere kilo başına 800 ile 900 TL ödül verilecek.Hint kenevirinde ise ödül kilogram başına yaklaşık 500TL olacak. İçişleri Bakanı Muammer Güler, yasadışı kenevir konusunda 81 il valisine genelge gönderdi.

‘Bilgi toplama’ yöntemi de genelgede yer aldı. “Son düzenleme ile kenevir bitkisi ihbarlarına da ikramiye ödenmesi yolu açıldı.Hazırlanan yönetmelik değişikliği yakın zamanda yürürlüğe girecek. İhbar müessesesinin daha da geliştirilmesine gayret gösterin” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.