Ispartalı Öğretmen, Öğrencisi Tarafından Bıçaklandı

İzmir Karabağlar'da derste 8. sınıf öğrencisi tarafından bıçaklanan, aslen Isparta'lı olan, Fen Bilgisi öğretmeni Sevilay Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2012 19:21
Ispartalı Öğretmen, Öğrencisi Tarafından Bıçaklandı

İzmir Karabağlar'da derste 8. sınıf öğrencisi tarafından bıçaklanan, aslen Isparta'lı olan, Fen Bilgisi öğretmeni Sevilay Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Eski İzmir semtindeki Nezire Merzeci Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencisi H.K (14) tarafından derste bıçaklanan fen bilgisi öğretmeni Sevilay Durukan (40), ağır yaralı olarak kaldırıldığı Özel Baki Uzun Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Hastane yetkilileri, dört yerinden bıçaklanan Durukan'ın saldırıda karaciğerinin ölümcül derecede zarar gördüğünü bildirdi.

Karabağlar Eski İzmir semtindeki Nezire Merzeci Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencisi H.K (14), dün geç gelmesi nedeniyle tartıştığı fen bilgisi öğretmeni Sevilay Durukan'ı (40), bugün derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan ambulansla hastaneye kaldırılmış, öğrenci de gözaltına alınmıştı. 

Hamile Değil!
Öğretmen Sevilay Durukan'ın, şüphe üzerine yapılan kan testinde gebe olmadığının ortaya çıktığı bildirildi.

Sevilay Durukan'a (40) müdahale edilen özel hastanenin başhekimi Hürriyet Abdullah Zafer Ulusan, yazılı açıklamasında, öğretmenin acilen alındığı ameliyatta hayatını kaybettiğini belirtti.

Ulusan, "Öğretmenimiz Sevilay Durukan'ın acı kaybı, hepimizi üzüntüye boğmuştur. Hayata veda eden Durukan'da, operasyon esnasında uterus büyük görülerek gebelik şüphe edilmiş, yapılan kan testiyle gebelik olmadığı görülmüştür" dedi.

Ömer Dinçer'den Yazılı Açıklama
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İzmir'de öğrencinin öğretmenini öldürmesiyle ilgili, "Bir daha böylesine acı veren olayların yaşanmaması için el birliğiyle çocuklarımıza sahip çıkmamız ve öğretmenlerimize yapılan her hareketin geleceğimize ve ülkemize yapılmış saldırı olduğunu bilmemiz gerekir" dedi.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'de Nezire Merzeci İlkokulu fen ve teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın elim bir olay neticesinde hayatını kaybettiğini anımsatarak, Durukan'a rahmet, yakınlarına, eğitim camiasına ve öğrencilere başsağlığı diledi.

Eğitim sisteminin en güçlü tarafının, her şart altında çocukları eğiten ve onlara yol gösterici olan öğretmenler olduğunu vurgulayan Dinçer, şunları kaydetti: "Şiddeti, sevgiyle ve şefkatle yok etmek yine başta öğretmenlerimiz olmak üzere hepimizin öncelikli görevidir. Bir daha böylesine acı veren olayların yaşanmaması için el birliğiyle çocuklarımıza sahip çıkmamız ve öğretmenlerimize yapılan her hareketin geleceğimize ve ülkemize yapılmış bir saldırı olduğunu bilmemiz gerekir.

Bu olayda öğretmenimizin hayatını kaybetmiş olması kadar üzücü diğer bir husus ise elim olaya bir öğrencimizin sebep olmasıdır. Şiddet kimden ve ne şekilde gelirse gelsin kabul edilemez. Öğretmenlerimize yönelik bu tür olayların yaşanmaması için Milli Eğitim Bakanlığı her türlü tedbiri almaktadır ve alacaktır."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.