Kazalar Arttı, Ölü Sayısı Azaldı

Sadece dün 13 kişi öldü. Onlarca kişi yaralandı. İstatistiklere göre kazalar arttı. Ölümler azaldı. Peki neden?

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2011 15:28
Kazalar Arttı, Ölü Sayısı Azaldı

Trafik canavarı okulların kapanması ve tatil mevsiminin başlaması ile birlikte hortladı. Sadece dün 7 ölümlü kaza meydana. Bu kazalarda 13 kişi hayatını kaybetti. Onlarca kişi de yaralandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan istatistikleri incelediğimizde karşımıza çıkan sonuç düşündürücü. 2001'den 2010'a kadar geçen sürenin baz alındığı raporda yeni yapılan duble yollara ve arttırılan trafik cezalarına rağmen kaza sayısında ciddi artış yaşandığı görülüyor.

Sevindirici olansa kaza sayısındaki artışa karşın, karayollarındaki çalışmaların ve araçların kalitesindeki yükselmenin neticesi olarak ölüm oranlarının azalması.


Sitede yer alan bir diğer rapora göre son 10 yılda alkollü araç kullananların sayısında ciddi artış yaşandı. 2001 yılında alkollü araç kullandığı için 80.347 kişinin ehliyetine el konurken bu rakam 2010 yılında 139.844'e yükselmiş. Bu da kazalarda yaşanan artışın bir nedeni olarak görülüyor.



Hafta içi olmasına rağmen sadece dün 13 kişi çeşitli kazalarda can verdi. Onlarca kişi de yaralandı. Bu istatistikleri incelediğimizde dinlenmeden, uykusuz ve dikkatsiz araç kullanmanın yanı sıra alkollü araç kullanmanın da bu kazalarda, kazaların artışında çok önemli bir faktör olduğu net bir şekilde görülüyor.

DÜN YAŞANAN ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARI

Konya'da Düğün Konvoyundaki Kaza

Konya'da düğün konvoyunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden damat, memleketi Karaman'ın Ermenek ilçesinde toprağa verildi.

Zincirleme trafik kazasında yaşamını yitiren Ahmet Songur'un (25) cenazesi Çumra Devlet Hastanesi morgundan alınarak Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Katranlı köyüne getirildi.

Erciş'te Otomobil Şarampole Yuvarlandı: 2 Kardeş Öldü

Alınan bilgiye göre, Van'dan Erciş'e gitmekte olan Ercan Avcı (45) yönetimindeki 04 D 1105 plakalı otomobil, Balıkbendi mevkisinde yola çıkan ineğe çarptıktan sonra şarampole yuvarlandı.

Ercan Avcı'nın ağabeyi Memduh Avcı (50) kaza yerinde, Ercan Avcı ise Erciş Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Elazığ'da Ambulansın Çarptığı Kişi Öldü

Elazığ'ın Palu ilçesinde ambulansın çarptığı kişi öldü.

Alınan bilgiye göre, Güllüce köyündeki bir hastayı almak üzere yola çıkan Palu Devlet Hastanesinde görevli Osman Ö'nün kullandığı plakası öğrenilemeyen ambulans, Beyhan beldesi-Güllüce köyü yol ayrımında Talip Yılmaz'a (70) çarptı.

Osmaniye'de Trafik Kazası: 2 Ölü, 2 Yaralı

Osmaniye'de, otomobil ile tırın çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kazada, otomobil sürücüsü Mahmut Tekeli kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesi'nde, araçtaki Çetin Tunç (44) ise olay yerinde öldü. Otomobilde bulunan Çetin Ağca ve Uğur Berk ise yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Samsun'da Trafik Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı

Ordu'dan Samsun'a giden Levent Yüceel (28) yönetimindeki yabancı plakalı otomobil, Akçay mevkisinde, Yusuf Özcan'ın (40) kullandığı 34 VN 7453 plakalı otomobille çarpıştı.Özcan'ın kullandığı otomobil, yol kenarındaki ağaca çarptı.Sürücülerden Yusuf Özcan kaza yerinde hayatını kaybetti.

Turgutlu'da Trafik Kazası: 3 Ölü, 1 Yaralı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında üç kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.

Sürücüsü henüz tespit edilemeyen 10 ZP 009 plakalı otomobil, Turgutlu'dan İzmir'e seyir halindeyken Halilbeyli Kavşağı girişinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce refüje çarptı. Yaklaşık 50 metre sürüklenen otomobil, yol kenarına kaldırım döşemesinde kullanılmak üzere yığılan taşlara çarptıktan sonra takla attı.

Düğün Konvoyunda Yine Kaza: 3 Ölü

Erzincan'da, düğünden dönenlerin içinde bulunduğu kamyonetin köprü bariyerlerine çarpması sonucu 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Aa muhabirinin edindiği bilgiye göre, Erkan Kavuk yönetimindeki 25 FA 203 plakalı kamyonet, Erzincan-Erzurum karayolunun 15. kilometresinde DSI Kanal-2 köprüsünün bariyerlerine çarptı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.