Pazarcılar Künye Takıp Tek Tip Elbise Giyecek

Pazarcı esnafına da standart geliyor. Belediyeler pazarcı esnafın giyeceği elbisenin rengine kadar her şeyi belirleyecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2012 14:05
Pazarcılar Künye Takıp Tek Tip Elbise Giyecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hal Kanunu kapsamında hazırladıkları yönetmelikle, pazarcıların giyim tarzı ve renginin belediyeler tarafından belirleneceğini bildirdi.

Yazıcı, buna göre her pazarcının yakasında bir künye olacağını belirterek, “Ürünün künyesi olduğu gibi, pazarcının da yakasında künyesi olacak. Ürün satın aldığınız pazarcı kimdir bileceksiniz. Bütün pazarcılar tek tip kıyafet giyecek. Her belediye kendi görev sahası içinde bulunan pazarlarda, pazarcılık yapan esnafın giyim tarzını, rengini belirleyecek” dedi.

Yazıcı, pazar yerinde bulunması gereken tesislerin de belirlendiğini ifade ederek, bunların zabıta bürosu, çöp toplama yeri, elektronik tartılar, aydınlatma sistemi, güvenlik kamerası ve tuvaletler olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.