Süleyman Demirel CHP'yi Destekliyor mu?

Demirel, kendisinin "CHP'nin akıl hocalığını" yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan'a cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2011 16:47
Süleyman Demirel CHP'yi Destekliyor mu?

9. Cumhurbaşkanı Demirel, Hergün Gazetesi'ne verdiği röportajda, CHP'yi desteklediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. "Ne yapıyormuş da destekliyor muşum" diye soran Demirel, "Ben giderim, meydan meydan konuşurum. Şehir şehir dolaşıp konuşurum. Hayır ne yapıyorum da destekliyor muşum? Ben siyaset yapsam burada oturur muyum" dedi.

Mecbur kalırsa CHP'yi desteklemediğini göstermek için Kırat otobüsü ile bir Ankara turu yapacağını da söyleyen Demirel, "Ona mecbur kalırsam yaparım. İnşallah ona mecbur kalmam diyorum. Ben halkımı seviyorum. Bana inananlar bana inanmaya devam etsin. CHP'yi desteklediğim konusunda söylenenlerin tamamı hayal ürünüdür" dedi.

-"HABERAL HAKKINDA TAKINDIĞIM TAVRA BAŞKA MANA ÇIKARMAK DOĞRU DEĞİL"

Kendisinin seçimlerle olan ilgisinin herhangi bir vatandaşın ilgisinden farksız olduğunu ifade eden Demirel, Türkiye'de haksızlıklara karşı olduğunu, 1960 ihtilalinde Adnan Menderes ve arkadaşlarına yapılan muameleyi hazmetmediği için siyasete girdiğini anımsattı. Ergenekon tutuklusu, CHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ise sadece kendisinin dostu olmadığını belirten Demirel, "Ben gayet tabi ki Haberal'ın hakkını ararım ama onun başına gelen herhangi bir vatandaşın başına gelse onu da ararım. 2, 5 yıl oldu, suçunu söylemediler.

Şimdi burada benim Haberal hakkında takındığım tavırla, başka bir mana çıkarmak mümkün değildir. Ötesi demogojidir. Ben meydanlara çıkmıyorum, beyanat vermiyorum, yazı yazmıyorum. Ben nasıl destek oluyorum başka partiye? Bu kadar tanıdığım, bildiğim insan onlara birşey söylemiyorum. Fakat, onlar böyle yaparak beni "CHP destekliyor' haline getirdiler. Beni itham etmek suretiyle getirdiler. Benim bu hadisede rolüm yok" dedi.

-"CİDDİYE ALSAM, CEVAP VERİRİM"-
Kendisinin "muhalefeti şöyle yapın, iktidarı böyle yapın' deme durumunda olmadığını belirten Demirel, Başbakan'ın kendisine yönelik "CHP'nin milli şefi' söylemine ise şöyle cevap verdi: "Beni rahatsız edici bir durum yoktur. Benim her şeyim açık. Eğer benim söylediğim sözlere itirazı varsa, onu her zaman yaparlar. Ben her zaman çok fazla siyasi söz söylemiyorum. Daha çok olaylarla ilgili şeyler söylüyorum. Bizim takipedegeldiğimiz, kalkınmamıza, birliğine, beraberliğinin, bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin devamını bekleriz. Niçin rahatsız olur bilmem. Kendisi bilir. Tartışmaya girmek istemiyorum. Aslında, her söylenen lafa verecek cevabım vardır. Ciddiye almıyorum, ciddiye alsam cevap veririm" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum