Yeni Adli Yıl Başladı

Yeni adli yılın başlamasıyla Isparta Baro Başkanlığı açılış töreni düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2012 13:05
Yeni Adli Yıl Başladı

Yeni adli yılın başlamasıyla Isparta Baro Başkanlığı açılış töreni düzenledi.
Adliye binası önünde düzenlenen açılış törenine Vali Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, C.Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Adalet Komisyonu Başkanı Suat Yürekli ile Hakim ve Savcıların yanı sıra Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu ve Baroya kayıtlı Avukatlar katıldı.

Törende konuşma yapan Baro Başkanı Avukat Gökmen Gökmenoğlu “Isparta Baro Başkanlığı ve şahsım adıma sizleri saygı ile selamlıyor, 2012 - 2013 Adli Yılının, yargıçlarımıza, savcılarımıza, avukatlarımıza, yargı çalışanlarımıza, ülkemize, ülkemiz hukukuna yararlı olmasını diliyorum. Kısa süre önce Isparta Adliyesinde görevlerine başlayan değerli Hakim ve Savcılarımıza yemin ederek aramıza katılan Avukatlarımıza yeni görevlerinde başarılar dilediğimi de bu vesile ile belirtiyorum.

Yeni Yargı Yılı’nın açılışı nedeniyle düzenlenen bu törende, mesleğim ve meslektaşlarım adına konuşmanın benim için hem büyük bir onur, hem de ağır bir sorumluluk olduğunun bilincindeyim. Bu vesileyle aramızdan ayrılmış olan Yargıtay’ımızın Başkan ve üyelerini, Türkiye Barolar Birliği Başkanlarını, Isparta Barosunun önceki dönem Başkanlarını, Yargıç, Savcı ve Avukat meslektaşlarım ile adliye çalışanlarını saygı ile anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.

Son günlerde ve Bu gün hiçbir ayrım gözetmeksizin kadın, çocuk demeden Ramazan ayında ve Bayramlarda dahi milli birlik ve beraberliğimize yönelik saldırılarını sürdüren terörü ve demokrasiyi sütre edinmiş, teröre el vermiş sinsi destekçilerini kınıyor bir kez daha lanetliyorum.

Bu vesile ile vatan toprakları uğruna can vermiş aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık ve esenlik dileklerimle selamlıyorum. Yüce Türk Milletinin birlik ve beraberliği ile bu zihniyete en güzel cevabı vereceğine inanıyorum.

Hiç kuşkusuz insanların ortak iyiliği için çalışanların başında, siyaset kurumunun, silahlı kuvvetler ile emniyet örgütünün, bürokrasinin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, gönüllü olarak çalışan sivil toplum kuruluşlarının ve elbette yargı organının temsilcileri vardır.

Sadece devletin en temel işlevlerinden birisi olan adalet hizmetlerini başarıyla ve özveriyle yürüttükleri için değil, insanların, insanlarımızın ortak iyiliği uğrunda çalıştıkları için Yargıçlarımıza, Savcılarımıza, onlarla birlikte adaletin gerçekleşmesine katkı yapan Avukatlarımıza, adliye çalışanlarımıza en içten teşekkürlerimi sunarım.

Anayasal demokrasilerde, diğer bir deyişle anayasal bir devlette, temel hak ve özgürlüklerinin korunması konusunda merkezi öneme sahip olan organ, “yargı organı”dır. Temel hak ve özgürlüklerin korunması ve güvence altına alınmasını öngören hukuk devletinin en önemli kurumlarından birisi “adil yargılanma hakkı”dır.

Bu hakkın uygulanması, korunması, geliştirilmesi ve güçlendirilmesi; bağımsız mahkemelerin, tarafsız ve donanımlı Yargıçların, insan haklarına saygılı, sanığın aleyhine olduğu kadar lehine olan delilleri de toplamak suretiyle gerçeğin ortaya çıkmasına, adaletin gerçekleşmesine katkı yapacak bilgili ve sorumlu Savcıların ve yine bilgili, sorumlu, cesur ve bağımsız Avukatların varlığına bağlıdır.

Melek ya da şeytan olalım, suç denilen şey hiçbirimizin uzağında değil. Hiç suç işlememiş olmamız, ileride de suç işlemeyeceğimiz anlamına gelmez. Hepimiz her an bir suç isnadına, iftiraya maruz kalabilir, ya da hukuki bir çekişmenin tarafı olabiliriz. Bu gibi durumlarda, profesyonel bir desteğe, yani avukata gereksinmemiz olacağı açıktır.

Bütün bunları dikkate aldığımızda, savunma hakkının, bu hakkın takipçisi ve onun uzmanı olan Avukatın önemi ve değeri ortaya çıkar. Onun için Avukatı ve Avukatlık mesleğini bağımsız, özgür, özerk kılmak, yargılama sürecinde etkili ve işlevsel yapmak yaşamsal değerdedir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.