Yeni Trend Kütüphane: Türk Telekom'da

Türk Telekom'un Türkiye'ye sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlattığı "Telefon Kütüphanesi"ne ilgi arttığı bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2012 10:02
Yeni Trend Kütüphane: Türk Telekom'da

Türk Telekom'un Türkiye'ye sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlattığı "Telefon Kütüphanesi"ne ilgi arttığı bildirildi.
Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, yaşadığı topluma değer katmayı amaçlayan projenin,Türkiye'nin her yerindeki görme engellilere ulaştığı bildirildi.

Telefon Kütüphanesi'nin, Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle görme engellilerin bilgiye daha kolay erişimi için hayata geçirdikleri anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Projenin başlangıcından bugüne 8 aylık sürede 198 bin 530 kez kütüphane telefonla arandı. Görme engellilerin, Türkiye'nin her yerinde ev telefonları üzerinden ücretsiz olarak ulaşabileceği Telefon Kütüphanesi'ni, Temmuz ayında arayıp, en çok kitap dinleyen şehir ise Erzurum oldu. Erzurumlular geçen ay içerisinde kütüphaneyi 10 bin 823 kez aradı. Telefon Kütüphanesi uygulamasına 0800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden hizmet vermektir.
Hizmetten faydalanmak isteyenler, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM'e başvurarak şifre alabiliyor. Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200'den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. Sadece ev telefonu üzerinden faydalanabilen Telefon Kütüphanesi'nde kullanıcılar, dilediği kitabı seçme ve kitap içerisinde ileri geri gidebilme gibi özelliklerden de yararlanabiliyor"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.