10 Kişi Evde Elektrik Üretecek

Lısanssız enerjiyi kendi üretmesine imkân tanıyan uygulama Isparta'da etkili oldu: 10 kişi evinde elektrik üretmek için Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye teklif sundu. Kişi isterse enerji fazlasını da kamu yönetimine satabiliyor.

Enerjinin sanayi kuruluşlarının dışında özel mülkiyetlerde de üretilmesine imkân tanıyan uygulama devreye girdi. Isparta heyecan fırtınası yaşadı. Daha şimdiden 10 kişi elektrik enerjisi üretip, fazlasını satmak için Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye dosya sundu.

EN ÇOK GÜNEŞ

www.hurriyet.com.tr web portalında yayınlanan habere göre Isparta’da en çok güneş enerjisine rağbet var. Yapılan 10 başvurunun 3'ünün şu anda kabul edildiği belirtildi. 7 başvurunun dosyasının incelemesi ise halen devam ediyor.

İSTERLERSE SATABİLECEKLER

Lisanssız elektrik üretiminde, vatandaşlar kuracakları üretim tesisleriyle kendi elektriğini üretme imkânına sahip olmanın yanı sıra, ihtiyaç fazlasını da sisteme satabilecek. Yetkililer, en kolay üretim yapılabilecek enerji türünün güneş olduğunu belirtirken, şöyle konuştu: "Güneş tesisini kendi bahçende, kendi çatında yapabiliyorsun. Rüzgâr ve hidroliklerde (HES) ise kamulaştırma ihtiyacı doğabiliyor. En çok uygulama alanı bulacak olan yenilenebilir enerji türü güneş, en az bulacak olan da HES'ler. Rüzgâr enerjisinden en çok Ege Bölgesi'nde faydalanılabilir."

LİSANSSIZ ÜRETİM İÇİN

Abone 250 TL karşılığı başvuruda bulunabiliyor, - Başvuru kabul edildiği takdirde üretim tesisi kurabiliyor. - Bu üretim tesisleri dağıtım sistemine bağlanabiliyor. - Sadece üretim-tüketim tesislerinin aynı dağıtım bölgesi içinde olması şartı bulunuyor. - İhtiyaç fazlasını satabilme imkânına sahip üreticiler, 10 yıl süreyle Yenilenebilir Enerji Kanunu çerçevesinde belirlenen fiyatlardan yararlanabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri