14. Ekim Geçidi ISPARTA Sergisi

14. Ekim Geçidi ISPARTA Sergisi

14. Ekim Geçidi ISPARTA Sergisi bugün Barida Kültür Sanat Merkezinde saat 16.30’da kapılarını açılacak.

14. Ekim Geçidi ISPARTA sergisi hakkında bilgiler veren ressam Gülsün Erbil, ““Ekim Geçidi 14” sergilerimiz, tarihte emperyalizme karşı kazanılmış ilk kurtuluş savaşının sonucunda dünyaya gelen Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92’nci yılında birçok ilimizde gerçekleşiyor. 20 yıl vatan hasreti çektikten sonra, ülkeme döner dönmez başlatmış olduğum bu projemle, ATATÜRK'ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimize saygıyı temel aldım.

1983 yılında Cumhuriyetimizin 60. yıl kutlamaları çerçevesinde Türk sanatçılarının yabancı ülkelerde doğru olarak temsil edilmeyişleri projemin çıkış noktası olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ''Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür. Kültür; okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, ders almak, düşünmek, anlama yeteneğini eğitmektir.''
''Sanat'' ise ülkelerin kültürlerinin aynasıdır. 1923 yılından bu yana Cumhuriyet kültür devrimi, diğer devrimler gibi her neslin bilincinde yayılarak alt yapıdaki dönüşümleri, toplumların üst yapısına yansıtmıştır.
Gelenekselleşen Ekim Geçidi sergilerimiz, her dalda ve her türlü sanatçımızın katılımıyla, açıldıkları illerde sanat şölenine dönüşmüştür. Birçok ilimizde bu sergilerimiz ve sanatçıların yaratıcı yapıtları, kataloglarla bizden sonraki kuşaklar için belgelendirilmektedir.

Hepimizin duyarlı olduğu şu hassas günlerden geçerken, EKİM GEÇİDİ sergilerimizin övüncünü, benim bugüne dek yanımda duran sanatçı arkadaşlarımla, açtığımız illerin sergi sorumlularıyla ve yıllardır hiç sıkıntısız Ekim Geçidi sergilerimizi başarıyla yapan ISPARTA sergi sorumlumuz sanatçı arkadaşım H.Nevin GÜVEN ile özellikle paylaşmak istiyorum. Projemin birincisinden başlayarak on dördüncüsüne kadar, sergilerimize katılan, maddi-manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen, bu projeye emek ve zaman veren, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ne inanan tüm sanatçı arkadaşlarıma, katkıda bulunan kurumlara teşekkür ediyorum.

EKİM GEÇİDİ sergilerimizin, başka illerimizin de katılımıyla daha da büyüyüp güçlenerek, dünyayı dolaşacağına ve bu sanat etkinliğimizin Türkiye'nin çağdaş sanatını yurtiçinde ve yurtdışında kredisini yükselten bir olguya kavuşturacağına inanıyorum. Cumhuriyetimizin 92. yılı hepimize hayırlı, uğurlu, sanatsal aydınlanmalarla barış ve sevgi dolu olsun” dedi.

14. Ekim Geçidi ISPARTA Sergisi Gazi Kemal Mahallesi 1306 Sokak No 17'de bulunan Barida Kültür Sanat Merkezinde 27 Ekim - 8 Kasım tarihleri arasında sergilenecek.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri