81 Bin Öğrenci Bugün Karne Heyecanı Yaşayacak

2011-2012 eğitim öğretim sezonun tamamlandığı Isparta"da 345 okulda 81 bin 730 öğrenci ve 5 bin 352 öğretmen karne heyecanı yaşıyor.

Uzun bir aradan sonra Isparta’da 3 aylık tatile çıkacak 345 okulda 81 bin 730 öğrenci yarın karne alıyor. İl genelinde 345 okulda toplam 81 bin 7340 öğrenci ve 5 bin 352 öğretmen karne heyecanını yarın yaşayacak.

Alınan karnedeki notların eğitim hayatı boyunca olumsuz etkiler yaratmaması için öğrencilerin karamsar olmamaları gerektiğinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner şunları söyledi.

“Oldukça yoğun ve yorucu bir eğitim yılını daha tamamlamış bulunuyoruz. Yıl boyunca öğrencilerimizin başarılı aynı zamanda da ihtiyaç duyacağı bilgi ve becerileri kazandırmaya çalıştık. Ülkemizi yarınlara taşıyacak yeni nesli özgüveni tam, sorumluluk bilincine sahip ve rekabet gücü olan bireyler olması için çaba sarfettik. Değerli anneler babalar, yüksek notlar dersler hakkında bilgiler verse de hayatta mutlu ve başarılı olmak için yeterli olmayabilir. Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken, doğrudan doğruya notlara odaklanmak yerine çocuğun özelliklerini fark etmeye, onların eksikliklerini ve neye ihtiyaçlarının olduğunu belirmeye çalışın. Unutmayınız ki karne, çocuğunuz kadar sizler içinde bir muhasebe yapma imkanı vermektedir. Yıl boyunca çocuğumuzun başarısı için neleri yeterince yapamadığımızı görmemezi sağlamaktadır.

Sorumluluğunuz, çocuğunuzu en iyi ortamlarda eğitim almasını sağlamak ve maddi imkanlarınızı seferber etmekten ibaret değildir. Çocuğunuzun yeteneklerini keşfetmeye çalıştığı ve geleceğe ilişkin önemli yönelimler sergileyeceği bu dönemde maddi desteğiniz kadar ona sağlayacağınız manevi desteğin vereceği huzura da ihyitaçları olacaktır. Bu sebeple hep birlikte bir empati yapalım, onun beklentilerini ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışalım. Unutmayalım ki her çocuk özeldir. Farklı yetenek ve gelişim özelliklerine sahiptir. Eğitimde başarı için evladımızı doğru tanıma, onun özellikleriyle uyumlu bir eğitime yönlendirme karne başarısı kadar önemlidir.

Sevgili öğrenciler, aldığınız karneler belli bir dönem içinde sergilemiş olduğunuz çabayı gösterir. Başarınız sadece sizin çabanızla ortaya çıkmaz. Bu sebeple aldığınız sonuçları tüm eğitim hayatınızı etkileyecek şekilde yorumlamayınız. Bütün bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tebrik ediyor, mutlu ve huzurlu bir tatil diliyorum.”dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri