81 İle Metamfetamin Genelgesi Gönderildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "metamfetamin ile ilgili, tüm valilerimize, emniyet müdürlüğümüze ve jandarma komutanlığımıza 'gizli' mantığı ile genelge gönderdik." Dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, metamfetamin ile ilgili, tüm valilerimize, emniyet müdürlüğümüze ve jandarma komutanlığımıza 'gizli' mantığı ile genelge gönderdik. Bütün detayları anlatan, mücadelenin nasıl olacağını ortaya koyan, kapsamlı bir genelge" dedi.

Soylu, 2015 yılında 54 ilde metamfetamin yakalanması görülürken, 2021'de 81 ile yayıldığını, uyuşturucu kaynaklı ölümlerde 'metamfetamin' görülme oranının da 5 yılda yüzde 1,4'ten yüzde 35,6'ya çıktığını söyledi.

Süleyman Soylu, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle 'uyuşturucu ile mücadele' konulu bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Bakan Soylu, Avrupa Birliği perakende kokain pazar değerinin en az 10 milyar 500 milyon euro olduğunun tahmin edildiğini belirterek, "Bu miktar yasa dışı uyuşturucu pazarının yaklaşık üçte biridir.

Türkiye’de, Ticaret Bakanlığı’nın verileri de dahil edildiğinde, yani gümrük verileri de dahil edildiğinde tüm kokain yakalamalarında olduğu gibi Türkiye’de de kendi ölçeğinde dünya kadar olmasa da bir artış var. 2016’da 845 kilodan 2021’de 2 bin 841 kiloya ulaşmıştır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri