Ağır Basan Hizmeti Kapıyor

Ağır Basan Hizmeti Kapıyor

Ak Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı Mehmet Emin Murat Bilgiç, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Uzun süre Isparta'nın gündemini meşgul eden konuların başında yer alan Dereboğazı duble yol sorununa değinen Bilgiç, "Türkiye'deki kaynak dağılımına iyi bakmak gerekiyor. Güçlü siyasetçilerin olduğu yerlerde 6500 kuralına bazen uyulmuyor. Mesela Erzincan 2 milletvekili çıkardı. Ama bir Bakanı olduğu için hızlı tren oraya gidiyor” diyerek siyasette ağır basanın hizmeti kaptığını söyledi.

Ak Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı Mehmet Emin Murat Bilgiç, dün Öğretmenevi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Bilgiç, "Isparta NANO teknolojiyi konuşmuyor, BİYO teknolojiyi konuşmuyor. Burada ileri bir araştırma merkezi olmasını konuşmuyor. Ama ne istiyor? Günü idare edelim, biraz daha elma satalım. Elmanın katma değeri ne kadar? 14- 20 defa ilaçlıyorsunuz, sonuçta kalan ne? Siz tüketiciye kendiniz ulaştıramıyorsunuz. Isparta'nın mevcut üniversite yapısını devam ettirmesi gerekiyor. Ama bir ileri teknoloji merkezi olmayı hedeflemesi, ileri araştırma laboratuarlarının burada olması lazım. Çok yeterlilikte dünya hocalarını buraya çekebilmemiz lazım. Çok nitelikli doktora ve master öğrencilerine ihtiyacımız var." dedi.

ASIL SORUN, SORUNUN FARKINDA OLMAYIŞIMIZ
Isparta'nın en önemli sorunlarını dile getiren Bilgiç, "Burada temel sıkıntı toplumun ve kanaat önderlerinin bir hedef koyamamasıdır. Isparta'nın öncelikli sorunu hedef koyamaması ve sorununun farkında olmayışıdır.Buradaki sorumluluk hepimizin. Çünkü insan kendi sorumluluğunu itiraf etmezse çözüm üretilemez. Herkes kendi başına bir şeyler yapmaya gayret ediyor ama toplu olarak burada değerlendirme yapamıyoruz. Yani Ticaret Odası,Ticaret Borsası, Esnaf Odası gibi sanayi ve üreticilerin temsilcileri ile bu ili yönetenlerinin bir araya gelip ortak bir takım çalışmalar yapması gerekiyor." diye konuştu.

BUNLARIN FAYDASI YOK
CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in Isparta'da valilik yaptığı dönemlerde aynı masa etrafında toplanıldığını söyleyen Bilgiç şöyle devam etti; "Ali Haydar Öner döneminde yüzlerce kişi toplandı, yüzlerce konu konuşuldu ama odaklanma var mı, sonuç ne, takip edeni var mı? Ali Haydar beyin yaptığı bir şey var mı? Yok. Bunların Isparta'ya bir faydası yok yani. Şehrin kanaat önderlerinin bir araya gelip, bir takım kararlar alması gerekiyor. Ama günümüzde neler oluyor? Herkes kendi başını bir yöne çekiştiriyor. Böyle yapalım, şöyle yapalım. Benim gündemim bu, senin gündemin şu, böylelikle gerçek gündem ortaya çıkmıyor.

YENİ HEDEFLER LAZIM
Isparta'nın bu saatten sonra ağır sanayiyi başarması mümkün değil. Çünkü ciddi işgücü kayıpları oldu. Sanayi anlamında yeniden hedefler koymamamız gerekiyor. Ama ortak hedefler koymalıyız. Yakın geçmiş zamanda Cumhurbaşkanımız Isparta'ya gelmişti. Sirene Davraz'da bir toplantı yapılmıştı. Bütün işadamlarımız oradaydı. O gün Cumhurbaşkanımız projeleriniz var mı diye sorduğunda, hiç kimse bir tane bile proje sunmamıştı.

ÖZ ELEŞTİRİ YAPMALIYIZ
Bizim dönemimizde Isparta'daki elma üretimi 500 bin tondan 750 bin tona çıktı. 12 senede bu önemli bir başarı ama öz eleştirisini yapmayan, kendini değerlendirmeyen hiç bir toplum ileri gidemez. Elma depolama kapasitesi en az 450 bin tona çıktı. Sadece Gelendost'ta 200 bin ton, Eğirdir'de 200 bin ton depolama kapasitesi oluştu. Bunlar önemli artı değerler ama biz bir elmayı vadeli işlemler borsasına sokamadık. Kontrat üzerinden alım satım yaptıramıyoruz. Bunlar önemli eksiklikler. Bunların da aşılabilmesi için birlikte çaba etmemiz gerekiyor. Isparta, Türkiye siyasetinde bir yer işgal etmiyor söylemiyle, eylemiyle, gayretiyle, çalışmasıyla, hedefleriyle, vizyonuyla, parti ayrımı gözetmeksizin bizim üzerinde ağırlıkla durmamız gereken şey Isparta'yı Türkiye siyaset sahnesine yeniden kazandırmak. Benim asıl derdim bu. Sonuçta siyaseti ne için yapıyoruz şahsımız için yapıyorsak tümden geçmiş olsun. Siyaseti ortak hedefler peşinde, parti ayrımı yapmadan toplum için yapıyorsak o zaman farklı bir şeyden konuşuyoruz. Ama şahıslara indirgersek bunun bir hayrı da olmaz. Önemli olan ortak dertleri, ortak sorunları konuşmaktır.

CAZİBE MERKEZİ OLMALIYIZ
Isparta'nın cazibe merkezi olması halinde hizmetlerin de kendiliğinden geleceğini belirten Bilgiç, "Türkiye'de o noktada duble yol yapılsın. Otobüs trafiği de artsın ama otobüsler müşteri istiyor. Yeteri kadar müşteri bulamıyorsa, trafik daha fazla müşteri yoğunluğu olan yerlere kayıyor. Bunun gerekçelerinden bir tanesi zamanında bu yolun yapılmaması. Siz bir cazibe merkeziyseniz eğer duble yol kendiliğinden yapılacaktır. Yoldan önce sizin önce cazibe merkezi olmanız gerekiyor. Ama biz daha elmayı meyve suyuna çeviremiyoruz. İhracata kendimiz çıkamıyoruz. Eğirdir'de elma birliği kurdum. Markalaşma anlamında bir gayret başlatmıştık. Ama nihai pazara kendiniz ulaşmadığınız zaman sıkıntı vardır. Katma değeri başkasına devrediyorsunuz. Burayı gıdada, tarımda, ileri teknolojide merkez yaparsanız yol da kendiliğinden gelecektir." dedi.

AĞIR BASAN HİZMETİ KAPAR
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendi memleketinden Antalya'ya yol indirdiğini söyleyen Bilgiç, "Ne yazık ki bu 6500 kuralına bazen uyulmadı. Mesela hızlı tren konusunda Erzincan iki milletvekili çıkarmasına rağmen bir Bakanı olduğu için hızlı tren oraya gitti. Çünkü daha ağır basıyorlar. Türkiye'de kaynak dağılımı nasıl yapılıyor buna bakmamız lazım. Kaynak dağılımı kararlarında nasıl etkili olabiliriz, Isparta lehine nasıl yönlendirebiliriz bunun tartışmasını yapmalıyız. Yani kaynak dağılımını etkileyecek gayreti göstermeliyiz" diye konuştu.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri