Altınbaşak'a Tübitak Teşvik Ödülü

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu lisesi öğrencileri tubitak tarafından bu sene 43.sü gerçekleştirilen orta öğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında teşvik ödülü aldı.

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi 9/a sınıfı öğrencilerinden asım burak gündüz ve ömer kutay atalıç mart ayın da yapılan tubitak antalya bölge elemelerini geçerek ıspartadan finale kalabilen tek proje ile 04-08 mayıs tarihleri içersinden gerçekleştirilen finale katılmaya hak kazandı.

Tubitak tarafından orta öğretim öğrencileri arasında bu yıl 43.sü düzenlenen yarışmaya 9500’ün üzerinde öğrenciden; bilgisayardan biyolojiye ,fizik ve matematikten sosyolojiye 9 dalda 5574 proje başvurusu yapıldı.mart ayında 12 bölge merkezinde yarı finalde sergilenen 1100’e yakın proje den 200’ü final yarışmasında sergilendi.

08 mayıs 2012 meb şura salonu’nda yapılan ödül töreninde fizik temel katagorisinde çağrılan 17 proje arasında özel altınbaşak bedri ayhan anadolu lisesi öğrencileri asım burak gündüz ve ömer kutay atalıç teşvik ödülünü almaya hak kazandı.

Temel fizik'te "ekolojik yalıtım malzemelerinde genleştirilmiş camın enerji verimliliğine etkisinin araştırılması " isimli projeleriyle bölge birincisi oldular.

Proje danışmanı fizik öğretmeni osman mutlu, ankara'da türkiye finallerinde ısparta'yı en iyi şekilde temsil ettiklerini, söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri