‘Baba’ Törende Onlar Yemekte

Merhum işadamı Yılmaz Şener’in adına yaptırılan, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in katıldığı okulun açılışına AKP’den ne bir vekil ne de il yönetimi düzeyinde katılım olmadı. Bakın Demokrat Gazetesi bu ayrıntıyı nasıl işledi.

Merhum işadamı Yılmaz Şener’in adına yaptırılan, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in katıldığı okulun açılışına AKP’den ne bir vekil ne de il yönetimi düzeyinde katılım olmadı.
SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu da Demirel’i karşıladıktan kısa süre sonra törenden ayrıldı. Demirel buradayken, Rektör İbicioğlu ve AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç öğlen yemeğinde bir araya geldi
İBİCİOĞLU, BİLGİÇ’LE YEMEKTE BULUŞTU
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in katıldığı Yılmaz Şener İlkokulu’nun açılış törenine AKP’den ne vekil ne parti yöneticisi katılım gösterdi. Demirel’in adını taşıyan üniversitenin Rektörü Hasan İbicioğlu, Demirel’i karşıladıktan kısa süre sonra ayrıldı. İbicioğlu, Demirel Isparta’dayken öğlen yemeğinde AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’le bir arayla geldi. CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Başbakan’ın Hükümet Meydanı’nda Demirel’i yuhlattığını anımsatarak “Tabi Başbakan böyle yapınca, Isparta milletvekilleri ve parti yöneticileri de biat kültürü doğrultusunda aynı yaklaşımı sergileyecek” dedi.
Türkiye’nin Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in merhum kayınbiraderi işadamı Yılmaz Şener adına yaptırılan ve kurdelesini Demirel’in kestiği 24 derslikli ilkokulun açılışına iktidar düzeyinde katılım olmaması dikkat çekti. Milletvekili düzeyinde tek katılımı CHP Milletvekili Ali Haydar Öner gerçekleştirdi. Açılışa davet edilen Recep Özel’in Ankara’da bulunduğu öğrenilirken, törene AKP’den ne bir vekil ne de il yönetimi düzeyinde katılan olmadı.
REKTÖR-VEKİL YEMEKTE BULUŞTU
Okul açılışına katılan SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, Süleyman Demirel’i karşıladıktan sonra tören yerinden ayrıldı. Demirel buradayken Rektör İbicioğlu, AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’le Adana’ya atanan Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’a veda için öğle yemeğinde bir araya geldi. Rektör İbicioğlu, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın bile katıldığı Afyonkarahisar’da mühimmat patlaması sonucu şehit düşen Gökhan Eriç’in Yenişarbademli’de geçtiğimiz pazar günü düzenlenen cenaze törenine de katılmayarak dikkatleri çekmişti.
Türkiye’nin Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in katıldığı törende AKP’den vekili olmaması CHP Milletvekili Ali Haydar Öner’in de dikkatinden kaçmadı. Neden katılmadığı sorusunun AKP’li vekillere sorulması gerektiğini belirten Öner, “Vekil buradaydı yöneticiler buradaydı neden katılmadıklarını sormak lazım? Üniversitenin açılış ve kapanış törenlerinde de Sayın Demirel’e saygısızlık edildi. Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı’nın protokoldeki yeri Başbakan Yardımcısından önden gelir. Devlet geleneğine göre program protokolde önde gelene göre belirlenir. Ancak üniversite yönetimi hemşehrimiz ve üniversiteye adını veren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in programını Sayın Bülent Arınç’ın programına uyarlamaya kalkıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da tabiki bu olup bittiyi kabullenmemesi çok olağan” dedi.
ÖNER ‘YUHALATMAYI’ ANIMSATTI
CHP Milletvekili Öner, Demirel’in Isparta’ya en çok hizmet eden siyasetçi olduğunu, SDÜ’nün 1992’de kurulmasına rağmen en hızlı gelişen üniversite kimliği kazanmasında katkılarının büyük olduğunu aktardı. Buna rağmen Isparta Hükümet Meydanı’nda Başbakan tarafından Türk, İslam ahlak ve siyasi geleneğine aykırı bir şekilde mitinge katılanların Demirel aleyhinde kışkırtıldığını öne süren Öner, “Tabi Başbakan böyle yapınca, Isparta milletvekilleri ve parti yöneticileri de biat kültürü doğrultusunda aynı yaklaşımı sergileyecek. Bu vefa duygusu adına da, kadirbilirlik adına da, insanlık adına da uygun davranış değildir. Geçmişte hizmet verenlere saygısızlık edenler, bir gün aynı vefasızlıkla karşılaşırlar” diye konuştu.
‘VATANDAŞ SÖYLÜYOR
HANGİ YÜZLE GELECEKLER?’

CHP’nin tam kadro o törende iken AKP’den kimsenin gelmediğini belirten Öner, “Vatandaş benim kolumda tutup diyor ki, ‘Demirel yaptı bunlar sattı. Hangi yüzle Demirel’in bulunduğu yere gelecekler?’ diye soruyor. Sayın Demirel Valilik ziyaretinde yaptığı açıklamada ‘Programım uygun olursa gelirim’ diyor. Burada mesaj çok açık. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Ben başkasının programına uymam. Benim programım uygunsa gelirim’ diyor” açıklamasında bulundu.

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri