Baca Temizliğini İhmal Etmeyin

Baca Temizliğini İhmal Etmeyin

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Şenol Dede, bacaların uzman kişilerce temizlenmesi gerektiğini ve bunun hayati bir konu olduğunu kaydetti. Dede; “Daha fazla acılar yaşamamak için bu uyarıları dikkate alın” dedi.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Şenol Dede, kış aylarında çok sayıda vatandaşın ölümüne yol açan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyararak, bir an önce baca temizliği yapılması gerektiğini söyledi.

Dede, "Kış aylarında, doğalgaz ve diğer yakıt atıklarının hava çıkış noktası olan bacaların temizliği için yoğun talep oluyor. Bu yüzden de sıkışıklık yaşayabiliyoruz. Vatandaşlarımız hem kendi güvenlikleri hem de itfaiyenin daha verimli çalışabilmesi için zaman kaybetmeden baca temizliğini yaptırsınlar" dedi.

Bacaların binaların zemin ve bodrum katından başlayıp, çatı katına kadar uzanan kanallar olduğunu ifade eden Dede, "Bu kanallar içerisinde oluşan yağ atıkları, ziftler ve kurumlaşmalar, gerek sobaların gerekse ticari işletmelerin ocaklarının alevli bir şekilde yakılması sonucu tutuşarak alev alır ve baca yangınları meydana gelir" diye konuştu.

Baca yangınlarından korunmanın tek yolunun yılda en az bir kere temizletilmesi olduğunu anlatan Dede, soba bacalarının yılda 2, kalorifer bacalarının ise yılda 1 kere temizlenmesi gerektiğini kaydetti.

Vatandaşların, kendi yöntemleriyle bacaya bir şeyler dökerek, yakarak, içeriye bir ağırlık uzatarak bacayı açmaya çalıştıklarını, bu yöntemin yanlış olduğunu hatırlatan Dede, baca temizliğinin uzman kişilerce yapılması gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Isparta Haberleri