BAKA ve SDÜ'den Büyük Proje: 'Gül Vadisi'

Süleyman Demirel Üniversitesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)Yönetim Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Doğu Yerleşkesi Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığı VIP Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Isparta Valisi Memduh Oğuz, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, SDÜ’ nün ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek 20 milyon TL tutar ile 2011 yılı mali destek programları hakkında bilgi verdi. Üç farklı konuda proje başvurularının kabul edileceğini belirten Tapsız, programların “AR-GE ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek” , “Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek” ve “Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Mali Destek” programı olduğunu ve BAKA’ya proje vermek isteyen kar amacı güden kuruluşların 27.01.2012 tarihi saat 17.00’a kadar kar amacı gütmeyen kurumların 26.01.2012 tarihi saat 17.00’a kadar teklif dosyalarını elden veya posta yoluyla Isparta’daki ajans merkezine ulaştırmaları gerektiğini söyledi.

Toplantı kapsamında daha sonra BAKA ve SDÜ işbirliğinde üniversite bünyesinde oluşturulacak olan “Gül Vadisi”nin tanıtımı yapıldı.

SDÜ’ yü, Isparta’yı, bölgeyi, gül ve diğer değerler ile bir bütün halinde geleneksel ve modern unsurları barındıran bir konsept içinde markalaştırma amacı taşıyan projenin tanıtımını yapan Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜLAR) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Özçelik, minyatür bahçeler, gül müzeleri, seralar, yürüyüş yolları, kozmopark gibi bölümlerle ziyaretçilerine bir yaşam alanı sunacak olan merkezin, dünyada tek olacağını; şehir turizmini canlandırarak Isparta’yı, bölgeyi ve SDÜ’ yü dünyaya tanıtacağını söyledi.

Katılımcılara projenin üç boyutlu tasarımını sunan Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ulvi Erol ise Isparta’nın özünü projeye katmaya çalıştıklarını belirterek, Teke Yöresinin bütün olarak işlendiğini vadinin bütün kültürlerin birleştiği her köşesinde insanlara hizmet veren bir gül bahçesi olacağını belirtti.

"Biz Gülü Akademik Liderlik Misyonumuzun Uzantısı Olarak Dünyaya Tanıtmak İstiyoruz"

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise konuşmasında, marka şehirler oluşturabilmek açısından şehirlerin yıllardır biriktirdikleri müktesebatların iyi analiz edilip güçlü yönler üzerine marka stratejilerinin oluşturulması gerektiğini ifade etti. İbicioğlu, “Isparta deyince aklımıza üretim anlamında öncelikle halı ve gül geliyordu. Fakat şu sıralarda Isparta’da hizmet sektörü öne geçmiş, tarım sektörü de onu takip etmektedir. SDÜ’ nün şehrin markalaşmasına olan katkısı diğer şehirlerden daha fazla olmak zorundadır. Çünkü şehirdeki amiral gemisi kurum bütçesiyle, insan kaynağıyla, siyaset üstü olmasıyla ve tüm boyutlarıyla üniversitedir.

Bundan dolayı üniversitemizin ve Isparta’mızın markalaşmasında önemli etkisi olabilecek, en güçlü yönleri arasında bulunan, taklit edilmesi zor bir değer olan gülün markalaşmasına katkı amacıyla BAKA’ yla birlikte bu projeye talip olduk. BAKA’ nın bu konudaki önerisi bir “Gül Parkı” projesiydi. Projenin sürdürülebilirliği büyük önem taşıyor. Bu projenin SDÜ’ nün içinde yapılacak olmasının en büyük avantajlarından birisi de Ziraat Fakültemizde, GÜLAR’da gülü destekleyecek birimlerimiz var. Vadinin bakımı, pazarlanması,sürdürülebilirliği gibi birçok açıdan hiçbir sıkıntı yaşamayacağız. Çünkü tüm teknoloji ve insan kaynağı altyapısına sahibiz” dedi.

“Üniversitemizde 52 bin öğrenci var. 200-210 bin civarında kişi mezuniyet veya kayıtlar sırasında her yıl üniversitemizi ziyaret ettiğinde bu parkı da ziyaret edecek.” diyen İbicioğlu şunları kaydetti: “Gül Vadisi, Sabancı Kız öğrenci Yurdu ile şuanda At Çiftliği bulunan arazi üzerine oluşturulacak. Biz gülü akademik liderlik misyonumuzun uzantısı olarak dünyaya tanıtmak, analiz etmek ve kamuoyu oluşturmak istiyoruz. SDÜ olarak bu projeye talibiz. Bununla ilgili tüm yetkinliğe sahibiz. Sizin gururunuz olacak bir proje üreteceğiz”

Yorum Yap
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Isparta Haberleri